Društvo

Cela opština ide “na doboš”: Prodaju se hoteli, izvori vode, čak i Specijalna bolnica?!

Opština Medveđa nalazi se na jugu naše zemlje, nedaleko od administrativne linije sa KIM. Važi za jednu od siromašniji u Srbiji, a stvari su se izgleda dodatno pogoršale od kada je zajahao SNS. Sada je tamošnja vlast stavila na prodaju neke od glavnih resursa koji ovde postoje, a na šta je ukazo tamošnji odbor stranke Dosta je bilo.

Opštinski odbor pokreta Dosta je bilo u Medveđi izražava sumnju u dobre namere rukovodstva opštine Medveđa i državne politike prema turističkom i energetskom resursu u Sijarinskoj banji, kao i rubnim područjima u Kuršumliji i Bujanovcu.

PROČITAJTE JOŠ: PRIVEDEN AUTOR SNIMKA NA KOME POLICAJAC KAŽNJAVA BICIKLISTU, DOK KROZ PEŠAČKU ZONU PROLAZI AUTO!

Povodom odluke da se uđe u privatizaciju banjskih lečilišta, hotela a pre svega resursa prirode kao što su mineralne vode, uskoro se očekuje prodaja prava na eksploataciju rudnih sirovina u Tularu i prodaja Rudnika Lece, prava na obradu poludragog kamena u Sijarinskoj banji, pokret poziva predstavnike građana da se odupru prikrivenoj prodaji zemlje i prirodnih izvora.

Pokret poziva da opštinske strukture izrade analizu i studiju dugoročne isplativosti prodaje ovih resursa, jer Direkcija za imovinu i Fond PIO shvataju da devastirana uprava u Medveđi nije sposobna da odgovorno upravlja resursima.

Ne može se po svaku cenu prodati blago jer postoje državni interesi i građani koji su sposobni da zaštite od doboša prirodne resurse, a to je ekspertska procena i konkursi u kojima će ideje, znanje i održivost nadvladati političke igre.

PROČITAJTE JOŠ: POZDRAV ZA SINIŠU: ŠUT IZ SAVAMALE PRED MINISTARSTVOM FINANSIJA!

Pokret sumnja na blisku vezu kontraverznog turskog investitora Minkare (gost na otvaranju zaobilaznice u Medveđi) čiji je zadatak da nađe partnera za hotel Gejzer u Sijarinskoj banji (na slici ispod), a nakon toga da se po ubrzanoj proceduri proda Specijalna Bolnica, izvori geotermalnih voda i to većinom turskom, azerbejdžanskom ili arapskom investitoru sa sumnjivim kapitalom.

Pokret očekuje odgovornu državnu i lokalnu upravu koja neće prodati resurse i tako prikriti nesposobnost i reći da je dovela nekakvog investitora, već će pronaći domaće partnere ili delegirati upravljanje timu koji će stvoriti uslov za javno-privatno partnerstvo u korist građana Medveđe i Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: DA LI SE NEKO ZAPITAO ODAKLE ŠEŠELJU 187 HILJADA DOLARA?!

(izvor: dostajebilo.rs)

Comments

comments