Politika

NIČIM IZAZVAN: Umesto o jarbolu, Vesić napao opoziciju: “Đilas neka kači zastavu Albanije”!

Sednica Skupštine grada Beograda počela je danas nešto pre 11.00 iako je bila zakazana za 10 sati, a na dnevnom redu je rebalans budžeta grada i drugi predlozi odluka iz oblasti ekonomije i urbanizma.

Na pitanje novinarke N1 o tome da li misli da je jarbol na Ušću od 400 miliona dinara potreban, Vesić je rekao da će se srpska zastava u Beogradu vijoriti, a onda je “potkačio” lidera opozicije Dragana Đilasa porukom da kada dođe na vlast može da okači zastavu Albanije ako hoće.

Politika SNS-a je da se srpska zastava vijori u Beogradu, rekao je Vesić i dodao da će se posle konkursa znati koliko će tačno koštati jarbol na Ušću.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević je za N1 rekao da kada se budžet vodi domaćinski ima para i za jarbol.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ BI IZDAJU KOSOVA DA PREDSTAVI KAO POBEDU!

“Pitate me da li je u redu da se srpska zastava vijori u Beogradu? Imamo, zaradili smo 400 miliona dinara za srpsku zastavu u Beogradu”, rekao je Nikodijević novinarima.

Odbornik Pokreta slobodnih građana Rade Veljanovski rekao je novinarima da sednica kasni sat vremena, kao i prošla sednica jer vlast Skupštinu grada smatra svojim vlasništvom i “da tu može da se ponaša kako hoće”.

PROČITAJTE JOŠ: ZAŠTO PLAĆAMO ŠEŠELJA MLAĐEG? DOBIJA DNEVNICE I SMEŠTAJ, A BRUKA SRBIJU NA SVAKOM KORAKU!

On je rekao da je materijal stigao mimo Poslovnika, koji predviđa da materijal stigne sedam dana pre sednice i da se to pravda time da je štamparija poplavljena, kao i da se na taj način onemogućava konstruktivan rad Skupštine.

Upitan o rebalansu budžeta, on je kazao da je to normalna stvar, ali da opozicija ima primedbu na to kako se sredstva grada troše.

Na pitanje o jarbolu, Veljanovski (na slici iznad) je rekao da je to što vlast radi sa arhitekturom grada nepopravljio.

Na dnevnom redu današnje sednice su još i predlozi da se novi bulevar na Savskom vencu koji prolazi kroz Beograd na vodi, imenuje Bulevar Vudroa Vilsona, da se podignu spomenici patrijarhu Pavlu i utemeljivačima srpske košarke, izbor direktora javnih preduzeća, o planu detaljne regulacije za izgradnju gondole, o cenama poslovnog prostora i drugi.

PROČITAJTE JOŠ: EVO ZAŠTO JE ANA BILA NA SASTANKU BILDERBERG GRUPE: PRIVATIZACIJA TREPČE, UPRAVLJANJE VOJVODINOM, UZGOJ GMO U SRBIJI!

(izvor: N1)

Comments

comments