Društvo

Vučić bi izdaju Kosova da predstavi kao pobedu!

Vidovdan, jedan od najvećih srpskih praznika i najznačajnijih datuma u istoriji, moment je da se zapitamo da li smo kao nacija spremni da odćutimo i ostanemo nemi posmatrači činjenice da Aleksandar Vučić Srbiju trajno rešava kosovskog problema.

Njemu je problem kako da svoje namere sakrije i zabašuri. Nama je on problem, jer je odlučio da preda sve ni za šta – identitet, teritoriju, imovinu, ime za nevladinu organizaciju – i pri tome se krije iza udvorničkih dijaloga, patetičnih prenemaganja, nameštenih referenduma i plašenja naroda ratom. U Beogradu i Kraljevu zvecka oružjem, a u Briselu i Berlinu šuška svilom.

Za šest godina vladavine, Srpska napredna stranka uradila je dve dobre stvari. Nakon što je obnovljen Muzej savremene umetnosti, danas je otvoren i Narodni muzej. To je vredno poštovanja i čestitanja.

Ali to su, po svemu sudeći, i jedine dve stvari u koje se Aleksandar Vučić nije mešao. Sve u šta se umešao – od vojske do medija i fudbala, uspeo je da upropasti.

Kosovo je najvažnije pitanje sa kojim je Aleksandar Vučić odlučio da se na svoj površan, nekompetentan i neodgovoran način, ne samo pozabavi, nego da tu stvar i završi. Da završi posao kojim je, sa svojim mentorima, pre dve decenije naš narod i državu doveo do sankcija, bombardovanja i stradanja. Tada su nas uveli u rat, a danas nam ponovo prete ratom ako im ne dozvolimo da izdaju sprovedu do kraja. Ubeđuje nas da je alternativa ratu “istorijsko DA”.

Niko ne preti Srbiji ratom. To su samo pokušaji Aleksandra Vučića da na teret nacije prebaci cenu ličnih nagodbi i promašaja, kao i njegovi učitelji pre 20 godina.

To ne smemo da mu dozvolimo i Narodna stranka učiniće sve stane na put njegovoj nameri da potpis kojim se Kosovu daje stolica u UN predstavi kao jedinu alternativu ratu i istorijsku pobedu.

To se zove nacionalna izdaja. Tako se nekad ulazilo u epsku poeziju, a danas u udžbenike nacionalne istorije pod imenom “izdajnik”.

U ime Predsedništva Narodne stranke Vuk Jeremić, Miroslav Aleksić, Siniša Kovačević, Sanda Rašković Ivić, Svetozar Čiplić, Zdravko Ponoš i Nikola Jovanović

(Izvor: Narodna Stranka)

Comments

comments