Društvo

NIJE IZNENAĐENJE: Lažni doktor Nebojša iz Beograda lagao o poslovima svog oca!

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović lagao je kada je rekao da firme njegovog oca Branka nemaju promet, jer su u 2018. poslovale i to sa milionskim gubicima, piše nedeljnik NIN.

Stefanović je u oktobru prošle godine izjavio u Skupštini Srbije da nijedna kompanija u kojoj je njegov otac ikada bio vlasnik ili suvlasnik nije imala „ni dinara prometa“, podseća ovaj list.

Loading…

„Osam i po meseci kasnije ispostavilo se da prvi čovek srpske policije, vicepremijer, predsednik beogradskog odbora i član Predsedništva Srpske napredne stranke u najvišem zakonodavnom telu nije govorio istinu“, navodi NIN.

Kako piše taj nedeljnik, Branko Stefanović je neposredni ili krajnji vlasnik tri kompanije: United BG, United BG Worldwide i Seven Stars Company, a suvlasnik je Worldwide Construction and Engineering Company.

United BG gotovo da nije imala prihoda i završila je godinu sa neto gubitkom od skoro 3,6 miliona dinara. United BG Worldwide imala je skoro 3,6 miliona dinara poslovnih prihoda, a završila je sa minusom od 2,1 milion dinara, prema izveštajima koje je objavila Agencija za privredne registre.

Worldwide Construction and Engineering završila je 2018. godinu sa nešto više od milion dinara neto gubitka.

PROČITAJTE JOŠ: SUKOB U SNS POSTOJI: ĐUKA PRVI POBEGAO IZ STRANKE!

Seven Stars Company, koja je u vlasništvu United BG Worldwide, imala je 2,6 miliona dinara poslovnih prihoda ali je završila sa neto gubitkom od 11,6 miliona, prema izveštaju APR-a.

U okviru Seven Stars posluje i poznati beogradski restoran Maksim, prema pisanju NIN-a. U ovom restoranu je Branko Stefanović navodno nudio 300.000 evra bivšem vlasniku hotela Šumadija Njegomiru Kilibardi, prema Kilibardinim tvrdnjama koje je preneo BIRN.

PROČITAJTE JOŠ: SNS BEZ VUČIĆA JE MRTVO POLITIČKO PREDUZEĆE

Hotel Šumadija bio je na meti huligana koji su demolirali ulaz u martu ove godine, nakon čega je novi vlasnik ušao u posed, a Kilibarda je tada tvrdio da mu hotel „otimaju uz pomoć batinaša“.

BIRN je takođe otkrio da je Branko Stefanović posredovao u sklapanju unosnih poslova prodaje oružja između srpske firme „Krušik” i kupaca iz Saudijske Arabije.

Dokument do kog je došao BIRN pokazao je da je Stefanović trgovao oružjem kroz angažman u firmi GIM, u vlasništvu Gorana Todorovića, sa kojim je suvlasnik firme Worldwide Construction and Engineering.

Kako piše NIN, za samo dve godine od sklapanja ortakluka sa ocem ministra policije, prihodi GIM-a su porasli sa 16,4 na 975 miliona dinara.

PROČITAJTE JOŠ: 1 OD 5 MILIONA: BLOKIRAN REKTORAT, TRAŽI SE SMENA STEFANOVIĆA I MALOG

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments