Politika

“SUBOTIČKI DEJVID KOPERFILD”: Kako je Bogdan Laban sa platom od 1000 evra stekao milione?!

Gradonačelnik Subotice i istaknuti član Srpske napredne stranke Bogdan Laban, koji je u javnosti postao poznat kad je pretio, vređao i psovao profesora Građevinskog fakulteta Vladimira Polovinu, naglo je uvećao svoju imovinu nakon ustoličenja na mesto prvog čoveka ovog vojvođanskog grada, piše Blic.

PROČITAJTE JOŠ: SNS BEZ VUČIĆA JE MRTVO POLITIČKO PREDUZEĆE

Da je vrednost i broj nekretnina utrostručena potvrđuju i podaci Agencije za borbu protiv korupcije, kojoj nije prijavio da ima ušteđevinu, piše Blic.

Loading…

Pre nego što je stupio na funkciju gradonačelnika, piše list, Laban je 20. juna 2016. godine u svom posedu imao trosoban stan koji je kupio, kuću od 350 kvadrata koju je nasledio, vikendicu od 65 kvadrata, dva placa površine 1.453 kvadratna metra, od kojih je jedan nasleđen, a jedan kupljen. Osim toga, prijavio je i BMW 520, proizveden 2014, kao i motor „harli dejvidson“ iz 1989. godine.

List piše da je Laban uspeo da za dve godine svoju imovinu znatno uveća i to sa sedam parcela livada i šuma ukupne površine 2.325 kvadrata, gde se već gradi nekoliko objekata vrednih više miliona evra.

PROČITAJTE JOŠ: SUKOB U SNS POSTOJI: ĐUKA PRVI POBEGAO IZ STRANKE

Sagovornik Blica, blizak Labanu, pita se kako je to uspeo sa platom od 113.000 dinara.

„U šali Labana zovu subotičkim Dejvidom Koperfildom jer je stvorio iluziju da od 113.000 dinara mogu da se naprave milioni. Naravno, to je nemoguće, ali ono što je moguće jeste da sve tendere i poslove on kontroliše“, rekao je izvor lista.

PROČITAJTE JOŠ: 1 OD 5 MILIONA: BLOKIRAN REKTORAT, TRAŽE SE SMENE STEFANOVIĆA I MALOG!

(izvor: Blic, Beogradski glas)

Comments

comments