Politika

“Nisam čuo Vesićeve “genijalnosti”, verovatno mu je bio spušten regler”!

Beograd na vodi je ovih dana ponovo došao u žižu javnosti. Probijeni rokovi za useljenje, kašnjenje radova na pojedinim objektima, loše stanje u kome se nalazi gradilište pošto se podigao nivo reke Save…samo su neke od stvari koje nerviraju Beograđane i sve one koji ne misle kao SNS.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO) UMESTO KULE BEOGRAD SADA IMAMO SAMO OGROMNU BARU!

Zbog svega ovoga, Dragan Đilas, opozicioni kandidat koji je dobio najviše glasova na prethonim izborima i bivši gradonačelnik Beograda, brine da Beograd na vodi nikada ni neće biti završen!

On je podsetio i da je rok za završetak radova, sa prvobitnih obećanja od četiri godine, produžen na 30 godina, a da arapski investitor, umesto da ulaže novac, uzima kredite od banaka u Srbiji.

– Naša strana je daleko od ispunjenja obaveza koje smo preuzeli – da do kraja 2019. godine postoji celokupna infrastruktura, novi most, metro… Biće dobro ako nas arapska strana jednog dana ne tuži za izgubljenu dobit jer nismo uradili ono na šta smo se ugovorom obavezali, upozorava bivši gradonačelnik.

PROČITAJTE JOŠ: PROLUPAO: SNS-OV GRADONAČELNIK NIŠA OKRIVIO DJB I PSG ZA POKLANJANJE AERODROMA!

Tako je Đilas komentarisao polemiku koja se povela zbog neispunjenja obećanja aktuelne vlasti – da će se prvi stanari useliti u “Beograd na vodi” na proleće 2018. godine. Kako je postalo evidentno da završetak nijedne od zgrada u projektu “Beograd na vodi” nije ni na vidiku, izborna lista oko Dragana Đilasa “Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju” saopštila je da vlast računa da će se brzo zaboraviti „laži na kojima počiva njihov sistem“ i da nisu spremni da podnesu ostavke zbog toga.

Utom se oglasio i Goran Vesić, još uvek aktuelni gradski menadžer, poručujući Đilasu da “ne brine, jer će zgrade biti useljene, a projekat Beograd na vodi biće uspešno završen” i naglašavajući da “Đilas toliko mrzi Beograd na vodi jer je svaki metar kvadratni koji se izgradi dokaz njegove nesposobnosti“.

Dragan Đilas na ovakve optužbe nije hteo da odgovara jer, kako kaže, ne komentariše izjave drugih političara, “posebno ako se oni zovu Goran Vesić, Aleksandar Vučić i slično”. Ipak, Đilas dodaje da ovakvu “genijalnost” nije ni čuo, jer je Vesiću “ verovatno bio spušten regler kad je govorio”.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO):BAHATI VUČIĆ! DOK POLA SRBIJE GLADUJE ON NOSI JAKNU OD 3,000 DOLARA!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments