Društvo

NOVA AKCIJA: Najavljena blokada u trajanju od 12 sati!

Građani koji se protive pretvaranju najužeg centra grada u pešačku zonu, zajedno sa predstavnicima opštine Stari grad, u sredu u 8 časova otpočinju dvanaestočasovnu blokadu radova na Trgu Republike, saopšteno je iz te opštinske uprave.

Nakon naloga Upravnog suda za prekid radova na izgradnji gondole na Kalemegdanu,nastavljamo sa odbranom drugih lokacija na Starom gradu, kojima preti uništenje od strane gradskih vlasti,navodi se u saopštenju Opštine Stari grad.

Podsetimo, predstavnici Saveza za Srbiju (SzS) su 4. aprila uklonili ograde koje su se nalazile u Kolarčevoj ulici, zbog radova u centru grada, i odneli ih pred sedište Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Bastać je, zatim, 7. aprila, zajedno sa aktivistima opozicionog Saveza za Srbiju u Kolarčevoj ulici u Beogradu,  učestvovao u raznim sportskim aktivnostima zbog, kako je naveo, “oslobađanja” centra Beograda od “štetnih” projekata gradske vlasti.

On je s građanima i 9. aprila blokirao ovo gradilište u centru Beograda.

Građani su zatim 18. aprila blokirali radove na Trgu, a vođa te akcije bio je takođe predsednik opštine Stari grad. Okupljeni na Trgu tražili su obustavu radova, razgovor s gradonačelnikom i hitno razrešenje zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

(Izvor: N1)

Comments

comments