Društvo

Nova glupost Kancelarije za KiM: Opremanje voza “Kosovo je Srbija” koštalo pola miliona!

„Brendiranje“ voza sa natpisima „Kosovo je Srbija“, koji je u januaru prošle godine krenuo iz Beograda ka Kosovskoj Mitrovici, ali je zasutavljen u Raški, koštalo je 498.000 dinara, izjavio je danas zamenik direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Dušan Kozarev.

PROČITAJTE JOŠ: “DOK SU DRUGI BILI U ROVU NA -15, VUČIĆ JE OD DRŽAVE UZEO STAN”!

On je, na sednici skupštinskog odbora za Kosovo, na kojoj je predstavio izveštaj o radu Kancelarije za 2017. godinu, rekao da su to simbolični troškovi, koji su se odnosili na projektovanje plakata i natpisa, foliju i njeno lepljenje i skidanje, kao i uvođenje interneta u voz.

Na sednici su se za reč uglavnom javljali poslanici opozicije, koji su zamerili što u izveštaju nema skoro ništa o poglavlju 35 za pristupanje Evropskoj uniji, „svega dva pasusa“, kao ni o pregovaračkom procesu koji se sa Prištinom vodi u Briselu.

PROČITAJTE JOŠ: NIŠKI AERODROM: SNS SHVATIO DA NEMA DOVOLJNO GLASOVA?!

Što se tiče samog voza: zašto je ovaj trošak bio potpuno nepotreban? Mada cifra nije zanemariva, kako pokušava da je predstavi Kozarev, svakako je bilo suludo potrošiti makar i dinar našeg novca na ovu ideju. Zbog čega?

Pa, najviše zbog toga što su svi u ovom Vladinom telu znali još pre nego što je voz krenuo da on neće ući na Kosovo i Metohiju, odnosno da tako nešto sigurno neće dozvoliti oni koji sede u Prištini i kontrolišu šta se događa južno od administrativne linije.

U prevodu – naš novac je potršen na strašno glupu ideju Marka Đurića i na opremanje voza koji je na kraju služio samo da se Miša Vacić slika u njemu.

A za to je previše čak i jedan dinar, a ne kamoli pola miliona!

PROČITAJTE JOŠ: “LEPOTA”: NE ZNAMO DA LI JE GORI VULIN MINISTAR ILI VULIN PISAC…

(izvor: danas.rs, gerila.rs)

Comments

comments