Društvo

Ludnica u KC Niš: Rade koliko hoće, direktor JAVNO poziva na poštovanje radnog vremena!

Zbog toga što su im se, kako kažu u upravi niškog Kliničkog centra, mnogi žalili da određeni radnici ove zdravstvene ustanove kasne, rade onoliko koliko žele i pravdaju odsustvo time što idu na fakultet, direktor KC Niš Zoran Radovanović (na slici ispod) izdao je naredbu da su svi radnici dužni da se pridržavaju radnog vremena, a oni koji to ne čine biće sankcionisani.

U obaveštenju koje je, osim na oglasnim tablama u KC Niš, postavljeno i na zvaničan sajt ove ustanove, navodi se da je upravi stigao “veći broj dobronamernih prijava u kojima se navodi da određeni broj radnika ne poštuju Ugovor o radu i odluku o radnom vremenu zaposlenih, ne poštujući radno vreme propisano istim”.

PROČITAJTE JOŠ: “DOK SU DRUGI BILI U ROVU NA -15, VUČIĆ JE OD DRŽAVE UZEO STAN”!

Dalje se navodi da se ti zaposleni služe izgovorima “da nije bitno koliko vremena provedu na svom radnom mestu već koliko urade dok su prisutni”, “da im je neko od nadležnih odobrio zakašnjenje”, “da su otišli na fakultet, a otišli su da rade u privatnim ordinacijama” ili da će se “pojaviti na svom radnom mestu samo ukoliko ih direktor lično pozove”.

PROČITAJTE JOŠ: “LEPOTA” NE ZNAMO DA LI JE VULIN GORI MINISTAR ILI PISAC…

Uprava KC Niš podseća da je takvo ponašanje neprihvatljivo i protivpravno, kao i da će biti najstrože kažnjeno. Kako su našoj zdravstvenoj ustanovi pacijenti, njihovo zdravlje i kvalitet pruženih zdravstvenih usluga na prtvom mestu, naglašavamo da su svi zaposleni u obavezi da na radnom mestu provedu onoliko vremena i u onom vremenskom periodu koji je predviđen Ugovorom o radu i odlukom o radnom vremenu zaposlenih u Klinčkom centru Niš – stoji u ovom saopštenju.

Zbog ovoga je, navodi se, direktor Kliničkog centra izdao naredbu da su svi zaposleni u Kliničkom centru dužni da se pridržavaju radnog vremena, a “svako nepoštovanje iste predstavljaće povredu radne discipline i obaveza i biće sankcionisano u skladu sa zakonom”.

Ukratko – ne zna se ko pije a ko plaća!

PROČITAJTE JOŠ: SNS SHVATIO DA NEMA DOVOLJNO GLASOVA ZA NIŠKI AERODROM?!

(izvor: juznevesti.com)

Comments

comments