Politika

Novaković: Bojkot “Novog Sada na vodi”

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković pozvao je građane Novog Sada da ustanu protiv najavljenog projekta „Novi Sad na vodi“, jer je, kako je rekao, reč o „nezapamćenoj aferi“ koja će kao rezultat imati enormni profit.

Novaković je novinarima rekao da je od „uzbunjivača iz Gradske kuće“ dobio nekoliko dokumenata iz kojih se jasno vide obrisi i konture plana projekta Novi Sad na vodi, što će kompaniji „Galens“ obezbediti „najbolji posao u Srbiji“, za šta je optužio gradonačelnika Miloša Vučevića iz Srpske napredne stranke.

Prema njegovim rečima, projekat „Novi Sad na vodi“ vredeće tri milijarde evra i to je do sada „ubedljivo najisplativiji posao u Srbiji“.

„Zato su se unervozili i zato su angažovali celu mašineriju botova da bi stvorili sliku o tome da Novosađani žele Novi Sad na vodi. I to je potpuno netačno i ovaj projekat nema podršku građana. Pozivam Novosađane na pobunu, da ne dozvole Vučeviću i Galensu da ostvare ovaj plan“, kazao je Novaković.

Dodao je da je sledeće što očekuje jeste donošenje Leks specijalisa, jer drugačije taj plan neće imati podršku javnosti.

„On samo može imati podršku Andreja Vučevića, Miloša Vučevića i kompanije Galens. Propisi su jasni – ne može se graditi u koritu reke, ne može se pomerati nasip i ugrožavati bezbednost građana zbog jedne interesne grupe. Tačka“, poručio je Novaković.

 

 

Comments

comments