Politika

Obradović podneo prijavu protiv Dolovac  – Ona štiti kriminal i korupciju!

 

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović podneo je krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Beogradu protiv republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac zbog zloupotrebe službenog položaja.

Povod za krivičnu prijavu koju je podneo Boško Obradović protiv Zagorke Dolovac, jeste jer „namerno gura u fioke brojna krivična dela koja su odavno morala biti procesuirana“.

„Dolovac godinama ne radi svoj posao. Postala je saučesnik u zataškavanju istine o krivičnim delima, koja su počinili najviši državni funkcioneri“, izjavio je Obradović na FoNetu posle podnošenja prijave.

Obradović je zaključio da, kako on kaže, Dolovac štiti kriminal i korupciju u najvišem vrhu vlasti i zbog toga „treba da odgovara zajedno sa ostalima u ovom udruženom zločinačkom poduhvatu“.

Prema njegovoj oceni, Dolovac će, zbog nečinjenja, biti deo organizovane kriminalne grupe „kojoj će biti suđeno nakon pada Aleksandra Vučića sa vlasti“.

U prijavi koju je podneo, on je optužio Dolovac da je, kao republički tužilac, propustila da podnese prijave za tri krivična dela koja se gone po službenoj dužnosti.

Prva stavka prijave je Vučić koji je na televiziji Pink prekršio Zakon o tajnosti podataka i one koji su označeni kao državna tajna saopštio javnosti, druga je slučaj štete nanete vojnoj fabrici Krušik, a treća je „afera Jovanjica“.

Comments

comments