Društvo

Novinarke “Pinka”: “Udarene smo u glavu”

Novinarke, ili bolje rečeno “novinarke” ružičaste televizije, ili bolje rečeno “televizije”, juče su na suđenju potvrdile da su udarene u glavu. Ne onako kako bi svi normalni u prvi mah pomislili, već da su fizički udarene u toku protesta koji je orgainzovao Srpski Pokret Dveri.

Više o samim izjavama prenosimo iz teksta koji je objavio Danas:

U trenutku kada je govor držao lider Dveri Boško Obradović, dobila sam udarac u glavu od okrivljenog. Snimatelj koji je bio pored mene je snimao Obradovića, zbog toga nije snimio napad. Ne mogu da se setim da li je bio udarac otvorenom ili zatvorenom šakom, ali znam da je bio snažan. Zavrtelo mi se u glavi i sela sam na pločnik – ovako je novinarka televizije Pink Gordana Uzelac počela svoj iskaz pred Višim sudom u Beogradu u postupku koji se zbog napada na nju i njenu koleginicu Maru Dragović vodi protiv Dejana Vulićevića.

Gordana Uzelac je, prema sopstvenom iskazu, primetila Vulićevića od samog početka protesta pošto ju je konstantno vređao i psovao.

– Okrivljeni je kidisao kao zver i upućivao je vulgarne uvrede i sve to se dešavalo na metar od političkih lidera Boška Obradovića, Srđana Noga i Milana Stamatovića. Ja sam mislila da mi se u njihovom prisustvu ništa neće desiti, ali oni nisu reagovali. Niko od njih mi nije prišao pošto sam udarena – kazala je Uzelac dodajući da joj je taj događaj promenio život, da se plaši da izveštava sa javnih skupova i da je razmatrala da prestane da se bavi novinarstvo.

Tokom suočavanja sa Gordanom Uzelac, okrivljeni Dejan Vulićević je osporio istinitost njenih tvrdnji.

– Moguće je da sam govorio to što ona tvrdi da jesam, ali nisam je udario. Ja sam joj samo pomerio glavu. Jel ima ona dece? Neka se zakune u decu – kazao je Vulićević pre nego što ga je predsednica sudskog veća opomenula.

Sličan iskaz dala je i novinarka Pinka Mara Dragović. Ona je takođe istakla da ju je okrivljeni vređao naočigled lidera Dveri i Zdrave Srbije.

– U jednom trenutku okrivljeni je krenuo da me udari nogom, ali ga je momak iz obezbeđenja sprečio. Međutim, nakon toga on me je otvorenom šakom udario u potiljak. Ne znam da li je bio jak udarac, ali je mene boleo – kazala je Dragović uz opasku da nije videla trenutak kada je udarena Gordana Uzelac. Kako je istakla, niko od organizatora protesta ništa nije rekao na uvrede Vulićevića, čak su se i osmehivali.

Okrivljeni je, suočavajući se sa okrivljenom, naveo da je nije udario, već da je „zumirao“ momka iz obezbeđenja koji ga je udario ranije.

Dejanu Vulićević je optužen da je 16. septembra 2018. godine na skupu pokreta Dveri ispred televizije Pink napadom na novinarke počinio krivično delo nasilničko ponašanje na javnom skupu, za koje je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

Podsetimo, nakon incidenta na televiziji Pink su tvrdili da su novinarke zadobile teške telesne povrede. Međutim, na osnovu medicinskog izveštaja veštaka Branimira Aleksandrića, ustanovljeno je da to nije tačno i da su u pitanju lake telesne povrede.

(Izvor: Danas.rs)

Comments

comments