Politika

Opozicija koja bojkotuje izbore usvojila novu deklaraciju

Foto: Bojkot2020

Opozicija okupljena oko ideje bojkota izbora usvojila je u Beogradu deklaraciju kojom se obavezuju da će svaki pokušaj formiranja vlasti na osnovu rezultata “lažnih izbora” smatrati aktom rušenja ustavnog poretka.

U deklaraciji se navodi da će takvu vlast smatrati nelegitimnom i protiv nje će se boriti svim vrstama otpora i gradjanske neposlušnosti.

“Nastavićemo borbu za slobodne medije i slobodne i poštene izbore svim raspoloživim legitimnim sredstvima sa ciljem demokratizacije Srbije”, navodi se u deklaraciji.

Dodaje se da će se suprotstaviti nasilju, “posebno svakom ekstremizmu povezanom sa režimom”.

Izvor: Zaječar Online

“Obavezujemo se na solidarnost u zaštiti svih ugroženih gradjana koji se nadju na udaru pesnice vlasti zbog drugačijeg mišljenja ili kritičkog delovanja i pružićemo pomoć i zaštitu ugroženim ljudma i grupama”, stoji u deklaraciji.

Takodje, navodi se da će u tom pravcu nastaviti saradnju sa svim organizacijama i pojedincima koji imaju isti cilj.

“Nastavićemo razgovore sa predstavicima Evropske unije i drugih zemalja i organizacija koje podržavaju demokratkse vrednosti, slobodu medija i poštene izbore”, ističe se u deklaraciji.

Izvor: N1

Deklaraciju je okupljenima pročitao lider Pokreta za preokret Janko Veselinović, a prisutni su je usvojili jednoglasno podizanjem listića na kojima piše “Bojkot”.

Srpska opozicija koja je donela odluku o bojkotu izbora okupila se večeras u Beogradu na skupu u Kombank dvorani kojim je označen početak kampanje bojkota, a zatim su krenuli u protestnu šetnju do zgrade Radio-televizije Srbije.

Kovačević: Mediji su ključ svega, zato RTS čuvaju panciri, pendreci i suzavac

Dramski pisac i potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević rekao je na protestu ispred zgrade Radio-televizije Srbije (RTS) da su mediji “ključ svega” i da zato tu kuću “čuvaju panciri, pendreci i suzavac”.

Izvor; Bojkot2020

“Ako se sazna za afere, za nivo lopovluka i korupcije (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić će pasti na 10 odsto (podrške gradjana)”, ocenio je Kovačević.

Prema njegovim rečima, RTS je “sigurna kuća za prljave tajne, anestezija za sedam miliona ljudi i tvorac kulta”.

“Ovde ga dočekuju kad on to želi, ovde ga tretiraju kao sultana”, rekao je on.

Medjutim, kako je dodao, “uzalud carske odore kad je ispod zečje srce jer zec je zec”.

Poručio je generalnom direktoru RTS Draganu Bujoševiću da je dovodjenje gradjana u zabludu krivično delo koje ne zastareva i dodao da to prenese vlasniku TV Pink Željku Mitroviću i glavnom uredniku TV Hepi Milomiru Mariću, nazivajući njih trojicu čuvarima straha.

“Želimo slobodu i demokratiju, ništa više, ali ni manje. Dok ih ne osvojimo hodaćemo u istom koraku”, rekao je on.

Izvor; Bojkot2020

Naveo je da je bojkot izbora jedini način da se sačuva dostojanstvo.

Kazao je da političku scenu u Srbiji posle “falš” izbora niko neće moći da prepozna i dodao da će protest biti održan i sledeće subote.

Emitovanjem sa zvučnika “Marša na Drinu” završen je protest.

Izvor: Beta

Comments

comments