Društvo

Otpušteni radnici “Knjaz Miloš-a” u protestnoj šetnji

U noti uručenoj Ustavnom sudu, Narodnoj skupštini, Vladi i predsedništvu sindikat “Pravda” navodi da je ovo upozorenje i da će u slučaju da vlast ostane gluva na spregu tajkuna i delova sudskog aparata, da usledi radikalizacija protesta.

Na protestu upozorenja, koji su u petak 22. decembra, u pokretu, u automobilskoj koloni na ruti Aranđelovac-Beograd održali predstavnici otpuštenih radnika knjaza okupljeni oko sindikata “Pravda” preduzeću Knjaz Miloš je upućena protestna nota. Predstavnici radnika su zatim u automobilskoj koloni došli u Beograd gde su identične protestne note uputili Ustavnom Sudu, Narodnoj Skupštini, Vladi Srbije i Predsedniku Republike Srbije. U protestnoj noti sindikat “Pravda” navodi da je protest od petka samo upozorenje i da će u slučaju da u zakonodavnoj, izvršnoj i sudskoj vlasti, kao i u predsedništvu, ostanu gluvi na probleme i spregu tajkuna i delova sudskog aparata, uslediće radikalizacija protesta i poziv svim drugim ugroženim kategorijama da se pridruže odlučnom otporu kriminalu, krađi, korupciji i kidnapovanju države.

Zahtevi otpuštenih radnika su sledeći:

1. Da se prestane sa nepotrebnim odugovlačenjem predmeta (u kojima je tužba podneta 2011. godine) i da Ustavni Sud u roku od tri meseca, po hitnom postupku, odluči o ustavnim žalbama, kako bi bivši radnici zatražili zaštitu svojih ustavnih i zakonskih prava pred Međunarodnim sudom za ljudska prava u Strazburu.

2. Da se radi sprečavanja daljeg nasilja hitno obustave postupci prinudne naplate koje je preduzeće Knjaz Miloš pokrenulo protiv svojih bivših zaposlenih i da se vrate iznosi koji su već plaćeni.

3. Da se predstavnici radnika “Knjaz Miloš” prime na poseban sastanak, radni prezentacije dokaza povodom ovog pravnog nasilja, imenovanja pojedinaca koji su najodgovorniji i pronalaženja rešenja.

(Izvor: Borba.rs)

Comments

comments