Društvo

Pacijenti ISTERANI IZ BOLNICE zbog Babića!

Svi pacijenti iz odeljenja ortopedije na trećem spratu Instituta na Banjici morali su napuste tu ustanovu zbog Zorana Babića.

U saobraćajnom udesu, 31. januara, na naplatnoj rampi kod Doljevca poginula je Stanka Gligorijević, a među petoro povređenih bio je i v.d. direktora Koridora Srbije. Babić je zadobio prelom butne kosti i još nekoliko manjih povreda. Stanje mu je stabilizovano u Urgentnom centru KBC Niš, da bi istog dana bio transportovan u Beograd.

PROČITAJTE JOŠ: VOJNI SINDIKAT PODRŽAO PROTESTE

I pre nego što su saznali šta se desilo 270 kilometara južnije, pacijenti s trećeg sprata Instituta za ortopedsko-hirurške bolesti „Banjica“ obavešteni su da hitno moraju da napuste tu ustanovu. Bez obzira na težinu povreda, svima su podeljene otpusne liste. Dok su pakovali stvari, medicinske sestre i čistačice počele su da sređuju sobe, peru pod i prozore za doček Babića.

– Ajde, šta kukate? Vidite da vam nije ništa, bežite kući – rekao je lekar petorici pacijenata u jednoj sobi.

– Meni je tek ugrađen fiksator u nogu. Šta da radim s njim? – pitao je jedan od povređenih ljudi.

– Skinućemo fiksator kad dođeš na kontrolu. Sad putuj – odgovorio je lekar.

U prvoj izjavi posle udesa, Babić je rekao: „Sva sreća, živ sam i još ću vas gnjaviti“. Bio je u pravu. I povređen, ugnjavio je pacijente s trećeg sprata „Banjice“. Babić, kao i Koridori Srbije i Vlada Srbije nisu izjavili saučešće porodici ubijene Stanke Gligorijević.

Da li je Babić vozio auto koji je izazvao udes?

Na društvenim mrežama objavljeno je nekoliko spekulacija o uzrocima nesreće kod Doljevca. Između ostalih, pojavila se informacija da je udes izazvao lično Babić, a ne njegov vozač. Navodno, Babić je bio sam u vozilu, a u kritičnom trenutku pisao je sms poruku, pa nije ni primetio naplatnu rampu, nego se u punoj brzini zakucao u vozilo u kome je, na stražnjem sedištu, bila nesrećna žena. Sumnju u zvaničnu verziju, prema kojoj je vozilom upravljao izvesni Dejan S, povećala je odluka sudije niškog Osnovnog suda da mu ne odredi pritvor. Ministar policije Nebojša Stefanović najavio je Babićevu ostavku na mesto direktora Koridora Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: PANIKA U SNS: NE MOGU DA ISPUNE KVOTE ZA MITING, NAREĐENJE ZA VRANJE – 9.000 LJUDI!

Da iver zaista ne pada daleko od klade ličnim primerom je dokazala Babićeva ćerka Teodora. Na svom nalogu na Instagramu, ona je kritičare zasula primitivnim uvredama.

– E ovako, za sve jadnike koji objavljuju. U Srbiji je poznato da čovek čoveku ne oprašta uspeh. Vi koji ste na dnu samo čekate one koji su na vrhu da naprave jedan jedini peh da biste mogli da ih prozivate. Ali verujte mi, time ispadate još jadniji nego što zaprvo jeste, kompleksi i ljubomora će vas ubiti! Mogli biste malo da se pozabavite vašim životima koji su veoma bedni… Ne trudite se uzalud da poremetite ljude koji znaju svoju vrednost i koji će zauvek biti mnogo iznad vas. Hvala – napisala je Teodora Babić.

Ona nije ni pomenula Stanku Gligorijević, koja se bavila svojim životom, dok nije ubijena automobilom u kome je bio Zoran Babić.

Bez obzira da li je bahatost izraz genetike ili naprednjačkog politikanstva, valja priznati da je Teodora u pravu – u Srbiji se ne prašta uspeh. Ne bi smelo da se prašta ni ubistvo, pa ni tortura nad pacijentima, kojima je redovno lečenje prekinuto kako ne bi smetali smrtonosnom pripadniku dvorske svite Aleksandra Vučića.

PROČITAJTE JOŠ: VLASTI U UŽICU UKINULE STRUJU ZA PROTESTE!

(izvor: predragpopovic.wordpress.com)

Comments

comments