Društvo

Pao zid na gradilištu – radnik zatrpan

Jedan radnik je ostao zatrpan kada se srušio zid na gradilištu na mestu nekadašnje američke ambasade na uglu Ulice kneza Miloša i Sarajevske.

Reporter RTS-a javlja da se potporni zid od deset metara srušio na radnika. Ovom tragičnom događaju prisustvovao je i rođeni brat nastradalog 56-godišnjeg radnika.

Stanarka obližnje zgrade prenela je reči brata nastradalog radnika: “Poginuo je moj rođeni brat. Ja sam bio od njega pet metara, još jedan kolega je bio uz njega koga je šef poslao na Dedinje da radi. Zid je krenuo da pada i on je hteo rukama da ga odgurne da bi mogli neku cev da postave”.

Na mestu nesreće nalaze se ekipe Hitne pomoći, vatrogasna vozila i policija.

Očevici su za rekli RTS da se posle obrušavanja betonskog zida srušio još jedan. U trenutku nesreće na gradilištu su bila samo dva radnika.

Saobraćaj u ovom delu grada nije obustavljen i normalno se obavlja.

Portparol Hitne pomoći Mirko Lutovac rekao je da je Hitna pomoć primila poziv oko 8.30 sati i da je prijavljeno da su dve osobe zatrpane.

Reč je o gradilištu na mestu nekadašnje američke ambasade na uglu Ulice kneza Miloša i Sarajevske.

Gradilište na mestu stare američke ambasade

Gradilište na mestu stare američke ambasade

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je na lice mesta došao ubrzo nakon nesreće, rekao je da je reč o gradilištu na kojem rade ozbiljni investitori i izvođači radova, a o tome kako je došlo do ove nesreće znaće se nakon uviđaja.

“Žao mi je što se ovo desilo, ali takve se stvari, nažalost, dešavaju, a na nama je samo da poštujemo sva pravila”, rekao je Vesić i dodao da kada se ovakve stvari dešavaju na gradilištima gde su ispoštovane sve procedure, može se samo zamisliti šta može da se desi kada procedure nisu ispoštovane.

Vesić je naložio da sutra krenu vanredne inspekcije po svim gradilištima u Beogradu kako bi se utvrdilo da li rade po svim standardima i zakonskim procedurama koje moraju da poštuju.

Vatrogasna kola na mestu nesreće

Vatrogasna kola na mestu nesreće

Parcelu na mestu stare američke ambasade su u septembru 2016. godine kupile izraelske firme “Yossi Avrahami” i “Almogim holdings”, a rušenje je počelo sredinom prošle godine.

Investitori su na samom početku radova najavili izgradnju podzemnog parkinga za oko 500 vozila, 220 luksuznih stanova, mini naselje sa nekoliko podzemnih vinarija, ali i restorana, mada nije bila isključena ni gradnja hotela.

(Izvor: RTS)

Comments

comments