Društvo

Patriotski! Dodik: “Kupio sam 7 stanova u Beogradu”

Komentarišući informacije o unosu 200.000 evra iz Srbije u BiH, predsednik Srpske Milorad Dodik je rekao da nema potrebu da objašnjava svoje finansije, pa ni tih 200.000 evra dobijenih od prodaje stanova u Beogradu, navodeći da ga ne interesuje ni kakvu percepciju u vezi sa tim ima ministar bezbednosti u Savetu ministara BiH Dragan Mektić.

PROČITAJTE JOŠ: SAMO U SRBIJI: Formiran štrajkački odbor da se ne štrajkuje!?

On je poručio da onaj ko smatra da tu ima problema može da aktivira nadležne organe.

Dodik ističe da iznošenje takvih informacija u javnost može da podlegne pitanjima zaštite ličnih podataka.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO) SNS pukao na dva dela – nisu se dogovorili oko podele plena!

– Neko je zloupotrebio činjenicu da sam zvanično prijavio taj novac i pravi spekulaciju u vezi sa tim – naglasio je Dodik za RTRS.

On je rekao da je 200.000 evra dobio prodajom dva stana u centru Beograda, te naveo da je krajem osamdesetih i početkom devedesetih imao sedam stanova.

 

– Novac je plaćen sa banaka koje su dale kredit kupcima i to je došlo na moj račun. Novac sam podigao uredno sa računa Komercijalne banke i na granici Srbije prijavio da tu sumu iznosim, a na graničnom prelazu u BiH da unosim. Sve sam uradio u skladu sa zakonom – naglasio je Dodik.

Dodao je da je pre rata imao fabriku nameštaja i u Banjaluci i u Beogradu, a da je u Republici Srpkoj radilo 195 radnika koji su i tokom angažovanja u Vojsci Republike Srpske redovno primali plate, iako po zakonu nije bio obavezan to da čini.

On je pojasnio da je stanove prodao iz porodičnih razloga, te da mu je žao što je morao to da uradi.

(Izvor: blic.rs, dnevnizurnal.com)

Comments

comments