Politika

Pokret “1 od 5 miliona” položio venac “ubijenom” Šestom oktobru

Predstavnici Pokreta “1 od 5 miliona” danas su polaganjem venca ispred Doma Narodne skupštine odali pomen Šestom oktobru – danu ubijenom na rođenju.

“Mnogi su učestvovali u njegovom ubistvu, i ‘bivši’ i ‘sadašnji’. Nikada ga dostojno nisu ni sahranili, već ga oživljavaju po potrebi samo da bi ga ponovo ubijali. Pošto ne znamo gde je Šesti oktobar sahranjen, položićemo venac na mestu gde se desio Peti oktobar – najveća pobeda naroda u modernoj srpskoj istoriji koja je dala prostor Šestom oktobru koji su oni drugi, odnarođeni, potom ubili”, rekao je Martin Bežinarević ispred Pokreta “1 od 5 miliona”.

Bežinarević je tim povodom podsetio i na ono čemu nas je Peti oktobar naučio i što nikada ne smemo zaboraviti:

1. Snaga je u narodu. Kada se narod udruži i ustane, nema te sile niti tog diktatora koji mu može stati na put.

2. Nije dovoljno promeniti vlast, mora se menjati sistem.

“Tog Petog oktobra narod je pobedio. Šestog su političari izgubili. Zato što nisu menjali sistem, zato što nije bilo lustracije, nije bilo pravde, nije napravljen diskontinuitet sa politikom 90-ih, samo su uskočili u fotelje. Neki od njih su imali volje ali ne i snage, drugi pak, oni brojniji, zarad ličnih dilova prodali su ono što je narod izvojevao. Taj njihov poraz Srbija i dan danas živi i zbog toga nam ista ona mafija ponovo upravlja državom”, istakao je Bežinarević.

Foto: #1od5miliona

Kako su istakli, aktivisti “1 od 5 miliona” imali su nešto i da poruče “ubicama Šestog oktobra”.

“Varate se ako ste mislili da ste ubedili narod da je džaba krečio i da će ponovo džaba krečiti. Nije. Naučio je. Zna šta može i zna sa kime ne može. Sa kalkulantima koji 30 godina obećavaju a izdali su svaku priliku koja im je poverena – ne može i neće. Zato se sklonite i pustite narod da sa pravim revolucionarima – onima koji su spremni da menjaju sistem a ne samo vlast – završe posao. Ubili ste Šesti oktobar, Sedmi vam ne damo”, poručio je Martin Bežinarević.

Comments

comments