“Ne postoji elektroprivredno preduzeće u Evropi koje je gubitaš, osim EPS-a”, rekla je Tepić. Ona je dodala da je za samo dve godine Grčić doveo EPS do statusa gubitaša sa gotovo sedam milijardi dinara neto gubitka i zatražila je njegovu ostavku.

Ona je upozorila na katastrofalno stanje u EPS, koje će, kako kaže, dovesti do poskupljenja struje i otpuštanja zaposlenih.

“Pola miliona ljudi, zaposlenih i njihovih porodica treba da drhte jer se Grčić igra pečenjare”, rekla je Tepić.

Drugi razlog je, poručila je Tepić taj što se Grčić godinama nalazi u statusu vršioca dužnosti iako mu je istekao mandat, što je, kako je napomenula – nezakonito, dok je kao treći razlog navela izostanak najavljenog odsumporavanja u Kostolcu.

Osvrćući se na zagađenje i ulogu EPS-a Tepić ističe da Grčić ugožava životnu sredinu i zdravlje građana.

“Grčić je najodgovornije lice zašto se danas truju građani. Odsumporavanje u Kostolcu je dogovoreno, obezbeđen je novac, a do danas nije ono počelo jer Grčić nije obezbedio upotrebnu dozvolu i građani se truju i dalje”, rekla je Tepić i podsetila da od aerozagađenja umire godišnje 6.000 u Srbiji.

Tepić je podsetila i na ugovore koje je Grčić na čelu EPS potpisao sa firmama Aseko u kojoj radi brat premijerke Ane Brnabić i Nites, u kojoj je zaposlen muž ministarke pravede Nele Kuburović.

“EPS ne sme da bude žrtva politike. Najteže momente smo preživeli zahvaljujući EPS-u, ali EPS nije preživeo Grčića”, upozorila je ona i dodala da ne sme da bude kasica prasica za čerupanje “partije i bratije”.

Ona je dodala da će i sledeće nedelje biti na istom mestu.