Društvo

Policija pretukla Bojana Savića, a potom se otarasila dokaza

Izvor: Nova.rs

Foto: Pravda.rs

Bojana Savića iz Građanske patrole, koji je javnosti nedavno ukazao na to da je “Levijatan” oteo psa romskoj porodici Garip, uhapsila su i pretukla dva inspektora noćas u centru Beograda, prenosi portal nova.rs

U stanici policije su mu, kako nezvanično saznaje nova.rs, oduzeli kameru, telefon i diktafon i obrisali sav materijal koji je snimio na licu mesta, a na kojem se jasno videlo hapšenje i napad na njega, gde se čuju brutalne psovke, vređanja i pretnje.

On je zaustavljen kod Trga Nikole Pašića dok je vozio auto za vreme policijskog časa. Kada su utvrdili da ima novinarsku dozvolu za kretanje, kao i to da je bio na terenu, odnosno, da je na svom Instagram profilu radio lajv prenos sa ulica Beograda, ogromnom brzinom stvorila se i druga policijska patrola.

Iz MUP vozila su izašla dva inspektora koji su, kako nezvanično saznaje nova.rs, bez ikakvog povoda ugurali Bojana Savića u auto, potom ga unutra tukli, psovali, brutalno vređali, pretili i vikali mu da je “ćelava stoka koju će da polome od batina”.

Po izlasku iz stanice, Savić je bio na VMA gde su mu konstatovane teške telesne povrede, odnosno probijenu bubnu opnu. Takođe, saznajemo da su mu u policiji oduzeli sva sredstva za rad, među kojima su bili kamera, diktafon, telefon i da su obrisali sav materijal koji je snimio, kao i dokaze da su ga udarali i psovali.

 

Comments

comments