Društvo

Poljoprivrednik uspešno odoleva svim napadima i podmetanjima lokalnog SNS-a

Poljoprivrednik Aleksandar Kutlešić iz Banatskog Karlovca bio je iznenađen kada su mu socijalni radnici nedavno pokucali na vrata, kako bi utvrdili da li su supruga i on podobni roditelji.

Naime, NN lice je podnelo anonimnu krivičnu prijavu protiv Kutlešića i njegove supruge da „radno eksploatišu svoje dve maloletne ćerke jer ih teraju da sakupljaju jaja iz kokošinjca“. Centar za socijalni rad je reagovao, saslušao je roditelje, učitelje i nastavnike, a potom tužbu odbacilo kao neosnovanu.

PROČITAJTE JOŠ: DAN POSLE: ZAŠTO JE VUČIĆ POBEGAO IZ NIŠA?

– Deca moje sestre i moje ćerke su sama izrazila želju da se brinu o kokoškama, sakupljaju jaja i da za to dobijaju džeparac. Mi smo ih podržali smatrajući da time razvijaju radne navike. To su rekli i nastavnici u školi, utvrdili su i zaposleni u Centru. Jedini razlog zbog kojih je prijava podneta je očigledno zastrašivanje – kaže Kutlešić (na slici ispod). On smatra da iza svega stoji lokalni ogranak SNS, kojima se godinama zamera svojim opozicionim delovanjem, iako nije član nijedne partije.

Svoje političke stavove iznosi na društvenim mrežama, a kako kaže, ništa ne izmišlja već samo analizira vesti sa sajta opštine Alibunar, kojoj pripada i Banatski Karlovac (na slici ispod). Anonimna krivična prijava je, dodaje, samo kulminacija dugogodišnje netrpeljivosti koje prema njemu gaji predsednik opštine Predrag Belić.

– Opština je za rekonstrukciju ulične rasvete platila 120 miliona dinara. Video sam šta su sve nabavili i uradili, i izračunao da sve to maksimalno može da košta 20 miliona dinara, a ne šest puta više, koliko su oni izdvojili. Zatim, na sajtu opštine je pisalo da je za rekonstrukciju dva doma kulture plaćeno 100.000 evra, a okrečeno je nekoliko prostorija. Turistička organizacija Alibunara je dobila 15 miliona dinara za promociju opštine, a nije uradila ništa – navodi Kutlešić samo neke od vesti koje je analizirao na društvenim mrežama, a zbog kojih je lokalnim naprednjacima postao „trn u oku“. U sukobu su, dodaje, otkad je SNS u opštini na vlasti.

PROČITAJTE JOŠ: ANA JE SPREMNA I DA PRIZNA KOSOVO? “POTPISAĆU SVE ŠTO TREBA”

– Pre tri godine su pošto poto hteli da mi zatvore farmu svinja. Belić (na slici ispod) je poslao inspektore koji su utvrdili da objekat u kojem se svinje nalaze nema upotrebnu dozvolu. Inače, na 18.000 stanovnika Alibunara ide 26.000 nelegalno izgrađenih objekata, ali, eto, njima je smetao moj svinjac. Došli su inspektori, policija, predstavnici opštine i zapečatili ga – priča Kutlešić. Posao su toliko dobro obavili da on nije mogao da uđe da nahrani i napoji 33 krmače. Posle određenog vremena svinje su razvalile vrata, a Kutlešić je protiv njih podneo prijavu.

– Tužio sam sopstvene krmače jer su razvalile vrata koje je opština zapečatila. Opština je zbog toga što je objekat otpečaćen podnela prijavu protiv NN lica – navodi Kutlešić jedan od sukoba sa nadležnima. Protiv Belića je podneo nekoliko krivičnih prijava, navodeći da je on „osvedočeni kriminalac“ hapšen u akciji Sablja, a nedavno je bio u pritvoru zbog navodnih mahinacija sa izdavanjem državnog zemljišta u zakup. Odmah nakon izlaska iz pritvora seo je ponovo u predsedničku fotelju.

Belić i Kutlešić su jedan protiv drugog podneli veliki broj tužbi i krivičnih prijava a prema Belićevim rečima „samo tužilaštvo zna tačan broj koliko“. Kutlešić kaže da ga poseta radnika centra za socijalni rad nije uplašila, iako je to najverovatnije bila namera lokalnih naprednjaka, kao da će i dalje nastaviti da otkriva pronevere novca u opštini Alibunar.

Iz pritvora u predsedničku fotelju

Predsednik opštine Alibunar Predrag Belić, funkcioner Srpske napredne stranke, uhapšen je 18. decembra prošle godine zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i prema navodima MUP-a oštetio budžet Srbije, Vojvodine i lokalne samouprave za 247.295.928 dinara. U pritvoru je proveo 38 dana a potom se vratio u predsedničku fotelju. Istražni postupak još uvek je u toku.

PROČITAJTE JOŠ: “BRAĆA VUČIĆ SU PROSLAVILA PRVU MILIJARDU EVRA U BEČU”

(izvor: danas.rs)

Comments

comments