DruštvoPolitika

POLUDELI SU: Beogradska vlast pomera korito reke!

Za vreme vlasti Siniše Malog, Gorana Vesića i ostatka SNS bagre imali smo prilike da se nagledamo svakakvih ludosti i neverovatnih poteza, ne samo u Beogradu već i u čitavoj Srbiji. Međutim do sada se nisu ovoliko igrali sa prirodom i njenim delom, kao što to planiraju da rade u Topčideru, jednom od najstarijih i najlepših delova glavnog grada!

Svako ko je nekad posetio park Topčider gde se (između ostalih znamenitosti) nalaze konak Kneza Miloša i stablo platana, jedno od najstarijih stabala uopšte u našoj zemlji, sigurno je zapamtio i simpatičnu reku Topčiderku, koja teče blizu oboda ovog parka. Sada “mudraci” iz SNS žele da IZMESTE KORITO ove reke za 20 metara i to zato da bi kroz park gradili saobraćajnicu sa takozvanim magistralnim prstenom!

Naravno da je izlišno govoriti o tome da niko ko je stručnjak za ova pitanja nije ni konsultovan, a samim tim izostalo je i pozitivno mišljenje o ovakvom činu, kojim će nepovratno biti uništen prirodni pejzaž i reka koja istim tokom teče stotinama godina. Kolika šteta će biti naneta imovini građana koji žive nedaleko od parka i ove reke? Da li više iko iz ove vlasti vodi računa o tome što je ova zelena površina pod zaštitom države?

Da ne pričamo o tome da je ovoj vlasti procurela i več čuvena fontana na Slaviji. Šta onda možemo da očekujemo kada se “graditelji” pod komandom Malog i Vesića budu uhvatili posla da promene tok čitavoj reci?! I ko od njih će i koliko da se ugradi u ovaj posao, koji i pre svog početka deluje kao neverovatan skandal?

Beograd na vodi, Savski nasip a sada i Topčider – beogradska SNS vlast ne zna ni za kakve granice i bahato nastavlja da uništava naš glavni grad.

Comments

comments