Društvo

Rističević ponovo dobio pare na nameštenom konkursu!

Poslaniku vladajuće koalicije još 120.000 dinara iz budžeta!

Poslanik vladajuće koalicije u Skupštini Srbije Marijan Rističević dobio je dva puta tokom 2017. godine podsticaje za poljoprivrednike od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Rističević je prihodovao više od 1,3 miliona dinara na konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke poljoprivredne mehanizacije u Vojvodini u 2017. godini, koji je trajao rekordno kratka četiri dana, a isti sekretarijat mu je u julu dodelio i novac za podizanje plastenika.

On je na Konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru na teritoriji AP Vojvodine u 2017. godini, koji je raspisan 21. jula, dobio bespovratnih više od 120.000 dinara. I na ovaj konkurs se prijavio kao poljoprivrednik iz Novih Karlovaca kod Inđije, gde mu je prijavljeno mesto prebivališta. Taj konkurs za plastenike u Pokrajinskom sekretarijatu bio je vredan 20 miliona dinara.

Novinari su ranije već kontaktirali Rističevića, tražeći odgovor na pitanje kako je uspeo da pripremi dokumentaciju na konkursu koji je trajao svega četiri dana, ali ih je poslanik izvređao i rekao da ga više ne zovu. „Pa je l’ treba sada da se odreknem podsticaja da biste vi bili zadovoljni? Kako vas nije sramota! Ko ti je dao moj broj telefona? Na šta ti ja ličim i jeste li zvali svih 200-300 koji su dobili novac? Ma, mrš u p***u materinu“, poručio je Rističević i spustio slušalicu.

– U ovom celom slučaju dodele podsticaja sa vrlo kratkim rokom, sporno je, kako kod Rističevića, tako i kod drugih dobitnika: da li su njima bile poznate informacije o konkursu ranije nego drugim zainteresovanim poljoprivrednicima, i na koji način su do njih došli, ako konkurs nije bio objavljen. Da li je, na primer, reč o praksi koja se redovno ponavlja na sličan način i gde se moglo pretpostaviti pod kojim uslovima će biti vršena podela ili je konkurs predstavljao iznenađenje“, kazao je Nemanja Nenadić, direktor Transparetnosti Srbija.

(izvor: Voice)

Comments

comments