Društvo

Posle sednice GO, Vučić dobio udarac odakle se najmanje nadao: “Predsedniče – vidimo se na sudu”

Predsedništvo udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica je, najavu predsednika SNS da će se lično zahvaljivati penzionerima, na elektronskoj sednici usvojilo i njihovo saopštenje prenosimo u celosti.

PROČITAJTE JOŠ: MAJKE I PORODILJE USTAJU PROTIV NOVOG ZAKONA: DANAS VELIKI PROTEST ISPRED VLADE

Nenaviknuta na učešće u donošenju važnih odluka u državi, javnost Srbije po navici pasivno i ćutke apstinira od bilo kakvog učešća u određivanju svoje budućnosti. Ovih dana vlastodršci, atakuju na pravo penzionera Srbije da učestvuju u donošenju Zakona o izmenama Zakona o PIO, zakona koji se odnosi na skoro 4 miliona zaposlenih i penzionera, kojim se najdirektnije utiče na njihovo dostojanstvo i zdravlje. Predlog pripremljen u mraku bez javne rasprave i stavljen na dnevni red vanrednog zasedanja Narodne skupštine Srbije sa 33 druga zakona, bez mogućnosti pripreme i vođenja smislene skupštinske rasprave o njemu. Četiri godine koje su iza nas „spašavamo“ državu od bankrota, a sad se preko noći i preko kolena odlučuje o tome kako ćemo živeti mi penzioneri i kako će živeti oni koji sada rade, ako budu imali „sreće“ da dožive penziju.

 

Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije je svim poslaničkim grupama u narodnoj skupštini Srbije dostavilo svoje predloge o dopuni i izmeni Predloga zakona i zamolilo ih da u skupštinskoj raspravi zastupaju interese penzionera. Neisplaćene delove penzija odgovorna i moralna država mora da vrati. Redovno usklađivanje penzija radi sprečavanja njihovog obezvređivanja, kao u svim demokratskim državama EU, mora biti regulisano Zakonom radi sprečavanja političke zloupotrebe i manipulacije penzionerima kao biračima na svim budućim izborima. U dosadašnjoj raspravi svi poslanici opozicionih poslaničkih grupa, uz opstrukciju poslanika pozicije, to rade argumentovano i lavovski. Lažni predstavnici penzionera u Narodnoj skupštini Srbije poslanici PUPS, SPS, SDP i SNS, nastavljaju sa pričom na osnovu koje zaključujemo da oni ne žive životom penzionera, da ne žive u Srbiji. Zakon o PIO, kao nijedan drugi zakon, duboko zadire u zdravlje nacije, tiče se skoro svake porodice u Srbiji, a ne samo penzionera. Zakon koji je kompleksan zbog obezbeđenja socijalne sigurnosti u uslovima ekonomske krize, pljačkaške privatizacije, starenja nacije i smanjivanja broja onih koji uplaćuju doprinose. Zakon koji je veoma važan zbog svesno odigranih lažnih reformi društva čiji je rezultat pretnja bankrotom na koju se poslednji od vođa, u nizu, pozvao kada je rešenje video u pljački i osiromašenju penzionera. Uradio je to lažnim predizbornim obećanjem da neće smanjivati penzije, bez volje i snage da uzme od tajkuna i kriminalaca i smanji troškove birokratske aždaje. I ovoga puta naložio je donošenje zakona kojim posle zakona o smanjenju penzija nastavlja reformu penzijskog sistema Srbije u kojem nema garancije stečenih prava penzionera po osnovu uplaćenih doprinosa, već samo golo pravo na penziju, nema sigurnosti budućih penzionera da uplaćene dorinose ne bacaju u lopovsko birokratski bunar, nema mogućnosti da oni koji su uplaćivali i sada uplaćuju doprinose učestvuju u reformi, većinski upravljaju i kontrolišu poslovanje RF PIO. Neisplaćene penzije u periodu od 4 godine, naša imovina neće biti vraćena.

PROČITAJTE JOŠ: POTRESNO PISMO MAME IZ NARODNOG FRONTA: KAO DA SAM U LOGORU, A NE U PORODILIŠTU!

I to nije sve, vlastodržac je, znajući da nad njegovom vlašću i dalje visi Damoklov mač, sebi u zakonu dao pravo da zbog ostanka na vlasti opet zagrabi u penzionersku imovinu. Ako i ne bude 0,3% finansijskog prostora od BDP, on će sigurno biti „milostiv“ da udeli nešto „svojim“ biračima. A nama opljačanim penzionerima će o trošku preduzeća za osvajanje i održavanje vlasti jednog čoveka dostaviti bahato i bezobrazno zahvaljivanje što smo ćutke pristali na pljačku i manipulacije. Da ste takvi kakvim se predstavljate, penzionerima žrtvama vaših reformi bi u vlasništvo ponudili PKB, Beograd na vodi i RTB Bor, zemljišnu, rudnu i šumsku rentu. Hvala, pogrešili ste adrese, još imamo zdrave pameti, vidimo se na sudu pravde i časti!

Zbog toga i nad nama penzionerima visi Damoklov mač, ali za sada bez šanse da izbegnemo samovolju vlastodržaca. Narodna Skupština, Vlada i predsednik Srbije deluju kao jedna ekipa i jedna duša. Imaju svoja penzionerska udruženja, PUPS-eve, UVPS-eve, svoje NVO, koji simuliraju javnost i širinu podrške. Zakon o izmenama i dopunama Zakona o PIO će biti usvojen na zvonce u predloženom obliku, uprkos ustavnim, zakonskim i ljudskim argumentima i pored toga što se na takav način vrši diskriminacija, uskraćivanje stečenih prava i siledžijsko otimanje penzije kao stečene imovine. Ne samo zbog naših predaka nego i zbog budućnosti naše dece mi ne odustajemo od borbe za ustavnu i demokratsku Srbiju. Ubedili su nas da su protesti, dopisi državnim organima i predlozi u Narodnoj skupštini Srbije besmisleni i da je jedini put borba za promenu takvog sistema.

PROČITAJTE JOŠ: SVI TOMINI LJUDI SU DOBRO UDOMLJENI: PLATE DO 4.000 EVRA, A ŠTA ZAISTA RADE?!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments