Društvo

Posle vojske, oglasila se i policija: SZP zahteva od tužilaštva da reaguje na izjave o razgraničenju

Sindikat Zaposlenih Policije oglasio se takođe povodom izjava o razgraničenju i kako u svom saopštenju navode pozivaju tužilaštvo da reaguje na kršenje Ustava.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

S obzirom da u Ustavu RS iz 2006 godine, decidno stoji da je Kosovo i Metohija sastavni deo teritorije Srbije da je ustavna obaveza svih državnih organa da zastupaju i štite državne interese Srbije na Kosovu i Metohiji u svim unutrašnjim i spoljnim političkim odnosima, Sindikat Zaposlenih Policije dužan da reaguje i da Vam se obrati:

Navodimo da je u prethodnom periodu od strane dela političara (pozicije i opozicije), javno u medijima iznet stav da se po pitanju Kosova i Metohije, Srbija mora odlučiti na nekakvo razgraničenje ili podelu, te su isti ovakvim stavom grubo prekršili Ustav Republike Srbije i to čl. 306 i čl. 307, Sindikat Zaposlenih Policije zahteva da:

-Republičko javno tužilaštvo poštujući Ustav Republike Srbije protiv svih lica koja su prekršila Ustav Republike Srbije naročito čl.306 i čl.307 pokrene krivične postupke i prodesuira sve odgovorne.

Smatramo da je to ustavna obaveza Republičkog javnog tužilaštva i da je nepotrebno da tužilaštvo čeka podnošenje krivične prijave od strane pojedinca ili organizacije zbog kršenja Ustava Republike Srbije, bez obzira da li se odnosi na predstnika vlasti, opozicije ili pojedinca.

Nadamo se da će Republičko javno tužilaštvo ispoštovati ustav a ujedno navodimo da ukoliko tužilaštvo nema informacije o kojim licima se radi a koja su prekršila Ustav Republike Srbije, može kontaktirati Sindikat Zaposlenih Policije na e-mail: sindikatzaposlenihpolicije@gmail.com ili predsednika sindikata Dejana Đukića na telefon: 0691402999.

S,poštovanjem.
Sindikat Zaposlenih Policije

Comments

comments