Politika

Predsednik opštine Grocka sam zaključio da je – lopov?!

Drugi osnovni sud u Beogradu odbio je krivičnu prijavu predsednika Opštine Grocka Dragoljuba Simonovića za uvredu, koju je podneo protiv urednika „Žig info“ portala Željka Matorčevića, novinara Milana Jovanovića i Srećka Vasića zbog tekstova „izuzetno uvredljive sadržine“ objavljenih na portalu „Žig info“. Simonović je prijavu podneo 31. decembra 2018, dvadeset dana nakon što je novinaru portala „Žig info“ Milanu Jovanoviću zapaljena kuća u Vrčinu, za tekstove koji su objavljivani na ovom sajtu od februara do septembra 2018. godine.

Srećko Vasić je bivši komunalni inspektor u Opštini Grocka koji je bio sagovornik u tekstovima objavljenim na sajtu portala Žig info.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) SINDIKAT POLICIJE STAO U NAROD: IMAMO DOKAZE NA 1600 STRANA DA VLAST KRADE NA IZBORIMA!

U tužbi se navodi da su okrivljeni u tekstovima, kao i u podnesku koji su 3. 9. 2018. godine dostavili Opštinskom pravobranilaštvu Gradske opštine Grocka, Simonovića „okarakterisali epitetima ‘lopov i bahati direktor’“.

Sudija Slavko Žugić u rešenju koje je doneto 15. januara 2019. godine ocenio je da nedostaju „potpuni subjektivni elementi koji se tiču krivice i umišljaja okrivljenih“.

U tužbi se navodi da su „okrivljeni bili uračunljivi i svesni protivravnosti dela i hteli su upravo posledicu kakvu i postigli-duševnu patnju Dragoljuba Simonovića izuzetno velikog inteziteta“.

Međutim, u obrazloženju suda stoji da „delo koje im se stavlja na teret nije krivično delo“.

Inače, protiv ovog rešenja moguća je žalba Višem sudu u Beogradu.

Matorčević kaže, za UNS, da je „interesanto je da je sud odbio prijavu u rekordnom roku, kao i da je pisana nakon svega što se izdešavalo sa Jovanovićem i sa mnom“. On dodaje da se, suprotno navodima iz tužbe, u tekstovima „nisu služili rečima ‘lopov i bahati direktor’, već da je predsednik Opštine Grocka sam to zaključio“.

Podsetimo, u oktobru Matorčević je u Leštanima fizički napadnut kada su mu nanete teške telesne povrede. On je ovaj incident prijavio policiji i za sada ima veoma malog pomaka u vezi ove istrage

Dva meseca nakon toga, novinaru našeg portala Milanu Jovanoviću zapaljena je kuća u Vrčinu. Jovanović je tada medijima rekao da mu je plaćene ubice poslao predsednik Opštine Grocka.

Kako je saopštilo Tužilaštvo Bojana Cvetković-Šijacki priznala je da je dovezla Marinkovića do Jovanovićeve kuće. Marinković je razbio ciglom prozor, polio benzinom Jovanovićev automobil „mercedes“ i zapalio ga. Požar se proširio na celu Jovanovićevu kuću. Bojana Cvetković-Šijacki je zaključila sporazum o priznanju krivičnog dela s Drugim osnovnim tužilaštvom u Beogradu.

Ona je na osnovu sporazuma osuđena na šest meseci kućnog zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Tužilaštvo još uvek nije saopštilo rezulate istrage u vezi sa drugim osumnjičenima.

Prema nezvaničnim saznanjima Žig Infa, predsednik Grocke je odbio da ide na poligrafsko ispitivanje u vezi paljenja kuće novinara Jovanovića. Prema istim informacijama, saslušano je više osoba koje su izjavile da je vrlo verovatno da je Simonović nalogodavac ovog krivičnog dela.

PROČITAJTE JOŠ: U SLUČAJU DA RASPIŠE: DEMONTRACIJE NA DAN IZBORA!

Osim ove tužbe, predsednik Grocke je krenuo i u verbalne sukobe preko društvenih mreža. Naime, nedavno je Žig Info objavio tekst o napadima na novinare našeg portala koji dolaze od tima predsednika Grocke koji se bave takozvanim botovanjem.

PROČITAJTE JOŠ: SNP NAŠI: PISMO MAJCI ALEKSANDRA VUČIĆA

(izvor: Žig info)

Comments

comments