Društvo

Protestima se od petka pridružuju Vranje i Mladenovac!

Građanska inicijativa Vranja obavestila je građane da će šetnja protiv režima Aleksandra Vučića a pod nazivom “1 od 5 miliona” u Vranju prvi put biti održana u petak, 25. januara od 18 časova na gradskom šetalištu.

Ova do sada nepoznata inicijativa pozvala je sve Vranjance “koji misle da zaslužujemo da živimo bolje, da se zapošljavamo bez partijske knjižice, da ne moramo da odlazimo iz svog grada da bismo preživeli” – da se pridruže protestu.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) SINDIKAT POLICIJE STAO UZ NAROD: IMAMO DOKAZE NA 1600 STRANICA DA VLAST KRADE NA IZBORIMA

Iz Inicijative tvrde da je skup prijavljen i da su ga nadležni odobrili.

– Dragi Vranjanci, ne dozvolite da vas iz svog grada proteruju oni koji su manje sposobni od vas ali su uzurpirali vlast i smatraju da su iznad zakona i pravde. Dosta je ponižavanja, potcenjivanja, vređanja…

Vreme je da se, bez straha, pokaže otpor njihovoj samovolji. Zato ćemo šetati ovog i svakog narednog petka, kao i ostali gradovi Srbije – kaže se na kraju saopštenja, potpisanog sa “Građanska inicijativa Vranja”.

PROČITAJTE JOŠ: U SLUČAJU DA RASPIŠE: DEMONSTRACIJE NA DAN IZBORA!

Istog dana, u isto vreme, protestima će se priključiti i Mladenovac, a na prvom skupu “1 od 5 miliona” u ovom gradu okupljenje će pozdraviti Marko Vidojković, jedan od vodećih pisaca mlađe generacije u Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ: SNP NAŠI: PISMO MAJCI ALEKSANDRA VUČIĆA

(izvor: nezavisni.rs, gerila.rs)

Comments

comments