Društvo

Predsednik opštine Sečanj – pljačka i na dečijim ekskurzijama?!

Sečanj – malo mesto, puno skandala.

Sećamo se svi 2015. i sasvim dokazane pljačke, kada je državni revizor utvrdio da se 284 miliona dinara potrošilo nelegalno – što čini više od 50% godišnjeg budžeta ove opštine.

Tada je na mestu predsednika opštine bio Predrag Milošević Karasi. Karasi je, nažalost preminuo prošle godine, a na njegovo mesto došao dotadašnji zamenik Predrag Rađenović.

Javilo nam se u inbox nekoliko nezadovoljnih stanovnika ovog malog mesta i podelilo priču o nastavku otimačine u opštinskoj kasi.

Naravno, aktuelni gradonačelnik je kompletnu aferu i kriminal iz 2015. godine “svalio” na Miloševića, oprao sebe u potpunosti i priča nije nikada dobila sudski epilog.

Rađenović je inače za svoje postupke odgovarao ministru Goranu Kneževiću, koji je postavio izvesnu Ivanu Pejović da bude odgovorna za javne nabavke.

Kako je gospodin Knežević trenutno u borbi protiv teške bolesti, tako su i apetiti Predraga Rađenovića porasli.

Naime 2 opštinska autobusa, koja su se od 2008. pa sve do 30.4.2018. koristila za prevoz đaka, sada su parkirana, a opština nove iznajmljuje.

Autobusi koji su se koristili do pre 15 dana, bili su donacija “Borovica transport” iz 2008. godine. Trenutno je jedan parkiran u Sečnju, a drugi u Zrenjaninu u firmi “Jugo”. Vlasnik ove firme, Jovo Smrkić je inače veliki prijatelj predsednika opštine i čovek za koga se “osnovano sumnja” da je stekao popriličnu dobit preko opštine Sečanj.

Trenutno se novi autobusi iznajmljuju od firme “Mat Trade”, a pitanje na koje bi lokalna vlast trebalo da odgovori jeste zbog čega se to radi, koja cifra je u pitanju i da li se novac iz gradske kase ponovo troši na identičan način kao i 2015? Pritom da se ne pominju skandali gde se opštinski automobili koriste za odlazak na pecanje lokalnih funkcionera i Rađenovićevih opšte poznatih problema sa alkoholom.

Samo ovoga puta, neko bi zaista trebao da odgovara…

Comments

comments