Društvo

Preminula otpuštena radnica pogona Valy iz Loznice

“Sa velikom tugom primili smo vest da je Marija Stakić (1978), majka troje dece, koja je nedavno nakon 15 godina staža proglašena tehnološim viškom u pogonu italijanske firme Valy d.o.o. u Loznici, preminula od posledica visokog krvnog pritiska i moždanog udara”, saopštio je danas Sindikat “Sloga”.

Iz “Sloge” poručuju da je Marija Stakić prva žrtva zdravstvene posledice nastale nakon nehumanog i nezakonitog kriterijuma kojim je izvršena selekcija tehnološkog viška i otpuštanja radnica u Italijanskoj kompaniji „Golden Lady“, koja se bavi proizvodnjom čarapa, ženskog i muškog rublja.

“Preminuloj radnici niko iz Valija nije verovao da ima zdravstvenih problema. Mislili su da glumi, zbog čega je bila izložena diskriminaciji, premeštanju iz pogona u pogon, a kada je zatražila da  bude oslobođena treće smene, otpuštena je iako je i ranije imala ozbiljnih povreda na radu u toj kompaniji poput povrede ligamenata – tetiva na mašini”, navodi se u saopštenju Sloge i dodaje:

“Udruženi sindikati Srbije “Sloga” ovim povodom izražavaju najdublje saučešće porodici preminule radnice i pozivaju sve poslodavce širom Srbije da ne slede nehumano ponašanje kompanije Valy koju smatramo direktno odgovornom za njeno naglo razboljevanje i preranu smrt.”

Comments

comments