Politika

(FOTO) Prima 230 HILJADA MESEČNO, a glavna preporuka mu je što je TOMIN ortak!

Desna ruka Tomislava Nikolića i direktor Kancelarije za saradnju sa Rusijom i Kinom Nedeljko Tenjović po više osnova iz državnog budžeta mesečno prima 230.000 dinara, a da ne znamo ni šta konkretno radi, ni kakvi su mu rezultati, pa čak ni detalje iz njegove biografiji. Ono što je izvesno je da je reč o jednom od najvernijih Nikolićevih saradnika, kojeg je svojevremeno pokušavao da “uhlebi” čak i u Agenciju za borbu protiv korupcije.

PROČITAJTE JOŠ: KRSTIĆ JE MALI GEBELS, BEDNIK I NEOBRAZOVANA OSOBA PILEĆEG MOZGA: SLAVNI REDITELJ UNIŠTIO KRLETA

Prošlo je više od godinu dana kako je osnovan Savet za saradnju sa Rusijom i Kinom, čiji je predsednik Tomislav Nikolić, kao i njemu “pripadajuća” Kancelarija, koju vodi upravo Nedeljko Tenjović. Mada građane države Srbije godišnje košta najmanje 50 miliona dinara, javnosti su potpuno nepoznati podaci o njenim aktivnostima, a da ne govorimo o rezultatima rada, do kojih je praktično nemoguće doći.

Tome je svakako doprineo čelni čovek Kancelarije za saradnju sa Rusijom i Kinom Nedeljko Tenjović, koji je krajnje nepristupačan za medije. A ipak, građanima Srbije koji finansiraju njegov rad dužan je da opravda svoju mesečnu platu od 139.000 dinara, pa i dodatne naknade u visini od 91.000 dinara.

Nepoznate kvalifikacije i radno iskustvo

Naime, Tenjović svakog meseca iz državnog budžeta prima još 49.000 dinara u vidu naknade troškova za odvojen život od porodice i još 42.000 dinara za troškove zakupnine u Beogradu. Ova poslednja suma veća je za 7.000 dinara u odnosu na onu koju prima predsednica Skupštine Maja Gojković, koja praktično obavlja drugu ili treću po važnosti funkciju u državi.

PROČITAJTE JOŠ: UBISTVO INVESTITORA: OSUĐEN ČAK 9 PUTA, A NIKAD NIJE ROBIJAO

Po kom zakonskom osnovu dobija ovaj novac (ne negirajući mogućnost da na to ima pravo) hteli smo da pitamo i samog Tenjovića, ali on po običaju nije odgovarao na naše pozive i SMS poruke.

Podaci o radnom iskustvu i kompetentnosti Tenjovića javnosti su nepoznati. On je delimično u javnosti postao poznat kada ga je tada novoizabrani šef države Tomislav Nikolić izabrao za generalnog sekretara predsednika Srbije (novembar 2012). Tada se uopšte nije znali ni kakve su kvalifikacije, ni šta je prethodno radio. Samo se pretpostavljalo da je reč o kadru SNS i da je iz Kragujevca. O njegovom imenovanju javnost je obaveštena šturim saopštenjem.

Kandidat za posao u Agenciji za borbu protiv korupcije

U žiži javnosti sledeći put našao se tek pri kraju mandata Nikolića, u decembru 2016, kada ga je predložio za člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije. Taj predlog predsednika Srbije je povučen, jer Tenjović nije ispunjavao zakonske mogućnosti za to, budući da je bio član stranke i blizak saradnik visokog državnog funkcionera, što bi moglo da se tumači i kao sukob interesa.

S obzirom da je reč o zvaničnom predlogu koji je poslat Skupštini Srbije i koji je ušao u proceduru, uz njega je morala da bude poslata i Tenjovićeva biografija. Ali, ni ona nije bila potpuna.

U njoj je samo pisalo da je reč o kandidatu iz Kragujevca, koji je završio Fakultet narodne odbrane u Beogradu i da je licencirani stečajni upravnik. Šta je radio pre toga, ostalo je misterija.

Obećao da će na sva pitanja odgovoriti, ali…

Na početku njegovog direktorskog manadat “Blic” je jednom prilikom uspeo da telefonski razgovara sa Tenjovićem, u nameri da dobijemo podatke o funkcionisanju Kancelarije za saradnju sa Rusijom i Kinom. Osim obećanja da će nam na sva naša pitanja odgovoriti, gotovo ništa nismo dobili.

U kratkom telefonskom razgovoru on je uglavnom uopšteno odgovorio na neka pitanja, uz napomenu da će nas za koji dan primiti u svojoj kancelariji i dati sve podatke. To se, međutim, nije dogodilo.

PROČITAJTE JOŠ: OSNOVAN POKRET ČUVARI SRBIJE 1244

(izvor: blic.rs)

Comments

comments