DruštvoKorona

Pripadnicima BIA naloženo da se odreknu 100e

Izvor: N1

Foto: Radio Slobodna Evropa

Nedeljnik NIN preneo je da je članovima Bezbednosno-informativne agencije stigla poruka u kojoj se navodi da se odreknu 100 eura u “ime patriotizma”.

Nedeljnik NIN je naveo da je proverio autentičnost poruke objavljene na društvenim mrežama u kojoj su pripadnici BIA pozvani da naprave spiskove “dobrovoljaca” koji će se odreći najavljene pomoći države, preneo je portal N1.

“Polazeći od toga da su naša primanja stabilna i da nisu niti će se dovoditi u pitanje, da su značajno veća u odnosu na prosek u zemlji, da su nam u prethodnom periodu uslovi za rad u velikoj meri unapređeni, kao i da se svi zajedno ponosimo pripadnošću firmi koja se uvek borila za dobrobit države, prirodno je da u trenucima kao što je ovaj, kada se država napreže do krajnjih granica, učinimo sve što je u našoj moći kako bi još jednom demonstrirali ko smo mi zapravo i kakvo smo kada je teško. Sada bismo to najbolje učinili dobrovoljnim odricanjem od znosa”, navodi se u poruci koju je objavio NIN.

Kako navode, pripadnicima BIA je naloženo da do 27. aprila do 10 časova “dostave spiskove pripadnika koji žele u ovome da učestvuju, po mogućstvu sa njihovim potpisima”.

NIN je preneo i da postoje sumnje da su slične poruke upućene i državnim službama i javnim preduzećima koji su “takođe pod kontrolom vladajuće stranke”.

Comments

comments