Društvo

Protest u Novom Pazaru: Zašto hvala Vučiću?

Građani Novog Pazara su se, oko 11 časova, okupili ispred Opšte bolnice Novi Pazar iskazujući svoje nezadvoljstvo transparentima poput “Smena Kriznog štaba!” i “Zašto hvala Vučiću?”.

Građani su juče, prilikom pozivanja na protest, izjavili da ne žele više da gledaju loše stanje u bolnici, prikrivanje broja preminulih, kao i zataškavanje trenutne situacije sa pacijentima u kovid centru.

Jedan od povoda za protest jeste i krađa donacija koje su ovih dana stizale u Novi Pazar.

Natpise koje možemo videti ispred bolnice su “Hoćemo u Kragujevac, tamo ne umiru!”, “Gde su lekovi iz Turske?” i “Lečimo se o svom trošku!”.

“Građani traže da se prestane sa sakrivanjem podataka, svi Pazarci znaju realno stanje, ko god prođe pored bolnice vidi gužve, a oni govore da se situacija smiruje. Ja sam ostavio posao da bih došao da protestujem. Ovo nije stvar nijedne stranke, ovo je stvar ove čarsije i ovog grada”, kaže Marko za Nova.rs.

Jedan od demonstranata Rifat Salković izneo je zahteve „hoćemo tačan broj umrlih, hoćemo da znamo gde su donacije, hoćemo da se preispita ko i šta se iznosi u crnim kesama iz bolnice u Novom Pazaru, uz pomoć osoblja bolnice“.

Parole koje su odjekivale ispred bolnice su „Đerlek, zašto lažeš“, „Đerlek, izađi pred narod“ i „Sluge Vučićeve“.
Građani danima unazad tvrde da je javnost obmanuta, da se ne prikazuju realne brojke preminulih iz Sandžaka i traže ostavku dr Mirsada Đerleka, koordinatora Opšte bolnice u Novom Pazaru.

Comments

comments