Društvo

PROTESTI I VEČERAS ŠIROM ZEMLJE: U Nišu Vlado Georgijev, u Smederevu – Milan Jovanović

Protesti “Jedan od pet miliona” održavaju se u više gradova u Srbiji. Večeras, između ostalog, šetaju građani Novog Sada, Niša, Užica, Čačka, Vranja, Zaječara, Smedereva, Valjeva, Subotice, Šapca, Pančeva, Vršca, Kruševca, Bora, Aranđelovca, Loznice, Leskovca, Paraćina i Kikinde.

PROČITAJTE JOŠ: OTAC NEBOJŠE STEFANOVIĆA UMEŠAN U DEMOLIRANJE HOTELA ŠUMADIJA?!

Protest na Pozorišnom trgu u Novom Sadu počeo je u 18h gde se okupljenima obraćaju glumac Milorad Kapor, rediteljka Jelena Bogavac i student Aleksa Šorak.

https://twitter.com/pannonskipper/status/1106615215637045248

Protest je počeo i na Trgu kralja Milana u Nišu, gde je jedan od govornika popularni muzičar Vlado Georgiev.

Građani su se okupili i u Čačku, gde će im se kod spomenika vojvodi Stepi Stepanoviću obratiti gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i novinar Marko Stepanović.

U susednom Gornjem Milanovcu, na Trgu kneza Mihaila, govori novinar Nenad Kulačin.

Protest je organizovan i kod Široke čaršije u Leskovcu gde govore lider Levice Srbije Borko Stefanović i poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

PROČITAJTE JOŠ: PRETNJA SMRĆU NIKOLI KOJI, TUŽILAŠTVO NE REAGUJE!

Još jedan protest održava se u Kruševcu, gde na Trgu glumaca govore funkcionerka Demokratske stranke Nada Kolundžija i glumac Bojan Veljović.

Protest se održava i u Boru, na platou ispred Doma kulture,gde se okupljenim građanima obraća poslanica Dveri Marija Janjušević.

Protest se večeras održava i na platou ispred Gradske kuće, gde će govoriti predstavnik Asocijacije slobodnih odbornika Nikola Jovanović.

Njegov prezimenjak, sada već možemo reći i širom Srbije poznati novinar Milan Jovanović večeras se obratio građanima Smedereva.

PROČITAJTE JOŠ: PODRŠKA JUTKA – SLIKA PROPASTI

(izvor: N1, gerila.rs)

Comments

comments