Politika

“Protiv naše opštine se vodi histerična kampanja – samo zato što smo opozicija”

Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin, priprema dokumentaciju o pritiscima vlasti, odnosno vladajuće Srpske napredne stranke, na odbornike i državne organe na lokalu.

Paunović je na Tviteru objavio i fotografiju dokumentacije.

„Analizom koju pravimo moguće je precizno sagledati mehanizam naprednjačke propagande. Jednom će to neko upotrebiti da dokaže da je reč o namernom gušenju sloboda i demokratije koje sprovodi SNS, od političke odluke preko portala i „medija“ do botova. Namerno, plaćeno, kriminalno. U histeričnoj, organizovanoj i sinhronizovanoj prljavoj kampanji lažnih vesti protiv Paraćina do sada preko 250 objava preko SNS kontrolisanih portala. Po pravilu bez objave demantija“, napisao je Paunović na društvenim mrežama. On je na Tviteru objavio da je reč o „dokaznom materijalu za međunarodne organizacije“.

PROČITAJTE JOŠ: GORAN RAKIĆ SVEČANO OTVORIO – KONTEJNERE!

„U zemljama u kojima su ovi mehanizmi još „razvijeniji“ (Moldavija npr) sledeći koraci su hapšenja, pritvaranja, suđenja sa lažnim optužbama prvo plasiranim preko „medija“, pa čak i ubistva“, naveo je on govoreći o „mehanizmima naprednjačke propagande“.

 

Opštinsko veće Paraćina (na slici iznad) potvrdilo je 18. maja zaključak o inicijativi da se uputi poziv svim odbornicima skupština opština i gradova u Srbiji i potpišu peticiju koja će biti upućena Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope.

PROČITAJTE JOŠ: HVALA, MILUTINE FOLIĆU: BEOGRAD ĆE OD 1. JULA BITI SKROZ BLOKIRAN!

Peticijom se traži upućivanje misije za utvrđivanje činjenica o stvarnom stanju lokalne demokratije u Srbiji. Reč je o inicijativi opštinskih vlasti u Paraćinu. Dosad su odbornici Šapca, još jednog od retkih gradova u Srbiji u kojima SNS nije na vlasti, odlučili da prihvate inicijativu i da se pridruže peticiji.

PROČITAJTE JOŠ: NEMA KRAJA HORORU IZ “KAJZENA”: AKO JEDAN RADNIK POGREŠI, ŠEFOVI SVIMA BACE HRANU?!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments