Društvo

SVAKA ČAST: Kragujevčani u potpunom štrajku, ne odustaju do ispunjenja zahteva!

Radnici fabrike „Zastava oružje“ iz Kragujevca jutros su stupili u celodnevnu obustavu rada, a štrajk će biti nastavljen u drugoj i trećoj smeni do ispunjenja njihovih zahteva.

Predsednik fabričkog sindikata Dragan Ilić rekao je FoNetu da je u štrajku između 1.800 i 2.000 radnika, koji protestuju na svojim radnim mestima.

PROČITAJTE JOŠ: HVALA, MILUTINE FOLIĆU: BEOGRAD ĆE OD 1. JULA BITI SKROZ BLOKIRAN!

On je istakao da oružari traže da njihova fabrika bude izuzeta iz postupka privatizacije, koja se predviđa novim Zakonom o naoružanju i vojnoj opremi, kao i da zaposleni budu izuzeti iz programa vlade o umanjenja zarada od 10 odsto, dodajući da su te zahteve istakli ia na nedavnom protest ispred Skupštine Srbije u Beogradu.

Pored toga radnici traže poboljšanje uslova rada, isplatu regresa i bonusa, kao i odgovornost onih koji su fabriku doveli u nepovoljan položaj, rekao je Ilić.

PROČITAJTE JOŠ: GORAN RAKIĆ SVEČANO OTVORIO KONTEJNERE!

Prema njegovim rečima, Štrajkački odbor je rukovodstvu fabrike dostavio dodatne zahteve među kojima su i obelodanjivanje rezultata poslovanja za prvih pet meseci ove godine, puna uposlenost fabričkih kapaciteta, razrešenje svih savetnika i koordinatora zaposlenih u poslednje tri godine i obustava prijema novih radnika dok se ne obezbedi puna uposlenost.

Ilić je dodao da očekuje da se o zahtevima pregovara ne samo sa poslovodstvom i Nadzornim odborom već i sa predstavnicima države i Ministarstva odbrane.

PROČITAJTE JOŠ: NEMA KRAJA HORORU IZ “KAJZENA”: AKO JEDAN POGREŠI, ŠEFOVI SVIMA BACE HRANU?!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments