DruštvoPolitika

PUČ U SNS! Odbori otkazali poslušnost, bez Vučića na izborima!

Svima nama koji smo primorani da tripimo teror raznih blatoida, RTS-a, Pinka, Studija B i ostalih medija pod kontrolom vladajućeg SNS kartela, servira se priča o jačini ove kriminalne ogranizacije, pa nam često ne padne na pamet da ona ustvari i nije toliko jaka kao što se predstavlja.

Međutim, čini nam se da pukotina ima i to se pokazuje iz dana a dan. A poslednji takav slučaj desio se ovih dana u okolini Zaječara, gde su lokalni odbori SNS-a odlučili da otkažu poslušnost centrali i Aleksandru Vučiću i bez njega izađu na izbore na lokalu!

Posmatrajući rezultate koje je SNS, ali i Pokret za Krajinu ostvario na lokalnim izborima održanim aprila 2017. u Zaječaru, dalo bi se očekivati da će formiranje lista i prikupljanje potpisa za izbore za Mesne zajednice biti dečija igra, naročito u zaječarskim selima.

Da će izbori za mesne zajednice biti sve, samo ne dečija igra, sugerisao je najpre postupak meštana Velikog Izvora, koji su prvi najavili formiranje grupe građana, koja će samostalno nastupiti na izborima.

Kako nezvanično saznajemo, juče se u Šipikovu na sastanku koalicije „Naša kuća Zaječar – SNS, SPS, JS, PSS“ koji je povodom predstojećih izbora za mesne zajednice upriličen u Domu kulture odigrao incident.

Meštanka, inače simpatizer SNS, i višegodišnji član saveta mesne zajednice, revoltirana izborom kandidata za članove mesne zajednice, među kojima su se našla neka nova lica, burno je reagovala. Podršku su joj pružili i ostali meštani kojima se izvršeni izbor nije dopao, pa je sastanak „raspušten“ po ubrzanom postupku.

Da nije u pitanju samo akt pojedinačnog zadovoljstva pokazuje činjenica da je jedan deo meštana Šipikova doneo odluku da ne podrži koaliciju „Naša kuća Zaječar“, već da samostalno nastupi kao grupa građana.

Nezadovoljstvo, koje je najpre kulminiralo u Velikom Izvoru, nastavilo je da se kao plamen širi, tako da su sela počela masovno da otkazuju poslušnost i meštani sledećih sela nastupiće kao grupe građana: Šipikovo, Halovo, Velika Jasikova, Grljan, Vratarnica, Mali i Veliki Jasenovac.

Iako ne možemo tvrditi da je tačno, jer lično nismo bili prisutni kada se davane navodne ponude, iz više izvora načuli smo da je počela trgovina radnim mestima.

U Vratarnici je navodno izvesnom G.V. nuđeno zaposlenje za njegovu decu, ukoliko se prihvati prikupljanja potpisa za listu napred pomenute koalicije.

I pobeda u Velikom Izvoru i „smirivanje“ bune među Izvorcima, koji su sve ovo i zakuvali, takođe ima svoju cenu: obećana su takođe dva radna mesta – i to dobra.

Sve češće se spekuliše i o tome zašto u nazivu velike koalicije koju čine SNS, SPS, JS I PSS nema imena – Aleksandra Vučića.

Jedni tvrde da je na taj način na probu stavljen lični rejting Boška Ničića, koji na ovim izborima za mesne zajednice mora dokazati da ima apsolutnu podršku.

Drugi da je na taj način SNS uskratio javnu podršku, zbog narastajućeg nezadovoljstva naroda, a opadajućeg rejtinga.

Treći da je SNS (pogrešno?) procenio da Aleksandrova pomoć u slučaju mesnih izbora nije potrebna.

Svakako, ovo je jedinstven slučaj u Srbiji da Aleksandar Vučić ne stoji imenom iza jedne SNS liste!

(izvor: glas-zajecara.com)

Comments

comments