Društvo

PUPS-ovi kadrovi žare i pale: Bahata direktorka Pošte udomila i muža i brata!

Najbliži članovi porodice Mire Petrović, direktorke PTT-a i poslanice PUPS-a, zbrinuti su na visokim državnim i javnim funkcijama. Njen suprug imenovan je za pomoćnika gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića, dok je njen brat sa direktorske pozicije jednog preduzeća “prebačen” na visoku funkciju u Ministarstvo privrede.

Za kadrove PUPS-a uvek se nađe slobodno mesto u javnim institucijama i to ne bilo kakvo. Mira Petrović je sa radnog mesta sekretarice u PTT-u uspešno stigla do direktorske funkcije i to bez završenog fakulteta. Njen brat Dragan Grgurević je “prevalio put” od JVP “Beogradvode” do Ministarstva privrede, a nedavno je njen suprug Aco Petrović (na slici ispod), inače građevinski tehničar, stigao do funkcije pomoćnika gradonačelnika Beograda.

Ipak, njegov put u tridesetogodišnjoj karijeri nije bio nimalo lak. Počeo je na gradilištima “Mostogradnje”, gde je 10 godina radio kao šef gradilišta, da bi potom otišao u “privatno preduzetništvo”. Šta je tu konkretno radio, nije poznato.

PROČITAJTE JOŠ: “VUČIĆ JE UNIŠTIO SRBIJU”: EVO KAKO JE O ALEKSANDRU GOVORIO NJEGOV DANAŠNJI OBOŽAVALAC!

Ipak, članstvo u PUPS-u, gde je došao 2006. godine, se isplatilo, pa je neizvesnost u privatnom sektoru zamenio sigurnom platom od 115.000 dinara u javnim institucijama. Sa promenom vlasti 2012. godine, postao je član Gradskog veća Beograda i na toj poziciji je ostao punih šest godina.

Šta mu je bila preporuka za tu poziciju, i dalje je nejasno. Na sajtu Grada Beograda ne navodi se ni koja su konkretno bila njegova zaduženja. Međutim, sa odlaskom Siniše Malog u Ministarstvo finansija i izborom Zorana Radojičića na funkciju gradonačelnika, napredovao je i Petrović. On je sada i zvanično imenovan za pomoćnika gradonačelnika.

Rukovodilac, direktor, državni sekretar

Zanimljivu karijeru ima i Dragan Grgurević (na slici ispod), koji je sa završenim Mašinskim fakultetom u Beogradu, radio u više javnih preduzeća, a i sam je kumovao izboru svoje setre Mire Petrović za direktorku PTT-a.

Na početku karijere bio je rukovodilac montaže mašinskih postrojenja, zatim rukovodilac proizvodnje, pa rukovodilac tima na istraživačkim i izvođačkim projektima iz oblasti toplotne energije i obnovljivih izvora energije i, konačno, rukovodilac centra za konsultantsku delatnost. Tako bar piše u njegovoj biografiji.

Najveći “skok” u karijeri napravio je 2009. godine, kada je u JPV “Beogradvode” izabran za izvršnog direktora za operativne poslove, a godinu dana kasnije postavljen je za zamenika direktora. Tu je ostao do 2013. godine, kada se “prebacuje” na funkciju direktora “Sava centra”.

Kada mu je istekao mandat u “Sava centru”, ostao je dug neplaćenog poreza od 400 miliona dinara. Ipak, to nije bila prepreka za funkciju državnog sekretara u Ministarstvu privrede, na koju je zatim postavljen. I sada obavlja isti posao za platu od oko 84.000 dinara.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): ŠTA JE SNS KRITIKOVAO DOK JE BIO OPOZICIJA, A DANAS RADI ISTO KAO PRETHODNA VLAST?!

Direktorka bez fakulteta, koju brat predlaže na tu funkciju

Ipak, Grgurević je “zaboravio” da u zvaničnoj biografiji navede da je u vreme kada je vodio “Sava centar” bio i član Nadzornog odbora PTT-a. I ne samo to. Upravo taj nadzorni odbor predložio je njegovu sestru za direktorku Pošte.

Miri Petrović je, međutim, širom otvorio vrata zapravo Milan Krkobabić, koga je nasledila na tom mestu. Odlaskom na mesto ministra bez portfelja u Vladu Srbije, on nije mogao da obavlja i posao direktora tog javnog preduzeća.

Petrovićeva je inače u Pošti počela da radi kao sekretarica, a pre dolaska u fotelju direktora bila je specijalna savetnica Krkobabića za platu od 186.588. dinara

Njenim izborom, međutim, nije ispoštovan ni zakon, jer za direktorsku poziciju nema odgovarajuću stručnu spremu. U njenoj biografiji piše da je da je specijalista strukovni ekonomista. To praktično znači da nema fakultet, koji je obavezan za rukovodeću poziciju u bilo kom javnom preduzeću.

Od kako je došla na čelnu poziciju Pošte šokirala je svojim potezima nekoliko puta. Samo njen kabinet broji oko 20 zaposlenih, među kojim su uglavnom kadrovi PUPS-a. Samo njena plata iznosi 215.000 dinara, a njena šefica kabineta Snežana Petrović zarađuje oko 170.000 dinara. Slične plate primaju i specijalni savetnici.

Zaposlene u PTT-u je iznenadila kada im je ponudila da plate ne primaju u Poštanskoj štedionici, čiji je Pošta inače suvlasnik, već u jednoj stranoj banci, što je bilo prezentovano i na internet stranici njene šefice kabineta. Tako bi se više od 14.868 računa otvorilo u stranoj banci, dok bi javni resurs države “Poštanska štedionica” ostala bez tog posla.

Pod njenim vođstvom tokom u periodu od devet meseci, tokom prošle godine, dobit Pošte smanjena je za oko 6,6 miliona evra u odnosu na isti period 2016.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO): VUČIĆEV SIN U RUSIJI NAVIJA U DRUŠTVU OSUĐENIH KRIMINALACA!

(izvor: blic.rs)

Comments

comments