Društvo

Radnici ponovo blokirali put Niš-Priština, saobraćaj u prekidu više od 3 sata!

Duže od 3 sata trajala je blokada državnog puta Niš – Priština na izlazu iz Kuršumlije, koji su blokirali poverioci ŠIK Kopaonika i građani ove opštine, a tokom protesta napravljena je kilometarska kolona iz jednog i drugog pravca. Saobraćaj je normalizovan nešto posle 15 sati, nakon što je, kako tvrde učesnici protesta, direktor BIA Bratislav Gašić u telefonskom razgovoru jednom od organizatora protesta obećao sastanak i razgovor predstavnika štrajkača sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem.

PROČITAJTE JOŠ: FIRME POVEZANE SA ORBANOM, VUČIĆEM I BRNABIĆ RADE RASVETU ŠIROM SRBIJE!

Poverioci ŠIK Kopaonika kažu da veruju da će doći do sastanka i da će država pronaći rešenje za njihove izvršne presude, odnosno naći načina kako da im isplati zarađeni novac.

Loading…

Direktor BIA Gašić pozvao je i zamolio nas da odblokiramo put, a da će sastanak biti organizovan naredne nedelje. Gašić je rekao da je njega lično Vučić pozvao i rekao mu da nam prenese poruku. Razumni smo ljudi, nikom nije u interesu da blokira saobraćaj i kretanje ljudi, ali nećemo odustati dok nam se problem ne reši – kaže jedan od poverioca i učesnik današnje blokade puta.

Ukoliko do sastanka ne dođe u narednih 7 do 10 dana, oni će ponovo, kako kaže, i u još većem broju organizovati novo okupljanje i blokadu saobraćaja.

Već smo jednom oko mesec dana na ovom mestu blokirali saobraćaj u znak upozorenja. Kako do danas niko nije želeo da razgovara sa nama, nastavili smo protest. Imamo još strpljenja i nadamo se da će nas predstavnici vlasti uzeti za ozbiljno i da će početi da razgovaraju. U suprotnom, mi ćemo opet biti na ovom mestu – kažu učesnici blokade.

Građani i privatna preduzeća koji su nekada sarađivala sa “Kopaonikom” sada su na rubu egzistencije ili su ugašena jer im zarađene pare nisu isplaćene, tvrde učesnici blokade, a država ćuti na činjenicu da svi imaju pravosnažna sudska rešenja.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO): SNS-OVOM FINANSIJERU RADOJICI MILIONI IZ LOKALNOG BUDŽETA!

Učesnici blokade traže da im se u najkraćem roku isplate dugovanja koja iznose preko 2 miliona evra. Podsećaju da je u prethodnom periodu država na ime pomoći ŠIK Kopaoniku dala oko 20 miliona evra, da je taj novac uzalud potrošen i da dug poveriocima nije isplaćen.

Inače, na današnjem okupljanju nije bilo incidenata. Policija je bila prisutna, ali nije branila blokadu puta.

Podsetimo, pre 2 meseca poverioci ŠIK Kopaonik su se okupili ispred opštinske zgrade u Kuršumliji, a zatim prošetali do nekadašnje fabrike kako bi ukazali na svoj problem, koji do danas nije rešen.

PROČITAJTE JOŠ: ZAŠTO JE CENA MORAVSKOG KORIDORA SKOČILA ZA 300 MILIONA EVRA?!

(izvor: juznevesti.com)

Comments

comments