Društvo

Radnici pošte pozivaju na proteste i poručuju – “DOSTA SMO ĆUTALI”

Pismo radnika pošte koje nam je stiglo u inbox pokazuje još jedan način na koji aktuelni režim pljačka i otima državu.

Njihovo pismo prenosimo u celosti i pozivamo i ostale ljude u Srbiji da podignu glavu i svoj glas. Kao što naši sugrađani iz pošte poručuju – dosta smo ćutali.

Žao nam je što moramo na ovakav način da vam se obratimo, ali šta je tu je. Mi radnici
POŠTE, ne želimo više ćutati, dosta nam je lažnih obećanja i lažne nade da će nam sutra
biti bolje “ Pa kad će to “Bolje sutra” ??? ” . Davne 2012-e godine se sve promenilo što se tiče naše forme, dolaze naprednjaci na vlast i postavljaju na čelo pošte Milana
Krkobabića, predsednika PUPS-a, najbogatijeg penzionera u Srbiji, koji počinje sa
stranačkim zapošljavanjima u pošti. U poštu dovodi i postavlja nestručne ljude na funkcije od vitalnog značaja za rad firme, sve to pod komandom Aleksandra Vučića. Za Poštu dolaze bolji dani, kako kaže poslovodstvo firme, sa pozicije specijalnog savetnika
(SA PLATOM od 186 000 RSD) dolazi nova direktorka Mira Petrović, kadar PUPS-a.

Radnici Pošte doživljavaju novi šok koji se zove “Vučićevo stezanje kaiša” (Kako on to
naziva “Zdrava ekonomija” ), što je značilo smanjenje plate za 10 %, taj šok je predstavljao okidač koji je izazvao odlazak ljudi,(što se kaže “glavom bez obzira”) iz pošte! TZV “Zdrava ekonomija” i samo još u Vučićevim medijima i lažima POČINjE ZLATNO DOBA ZA SRBIJU, sa pričom o platama od 500 evra, a radnici pošte koji su na privremeno povremenim poslovima zarađuju između 15 000 RSD i 18 000 RSD . Stalni radnici : Poštari, Postekspres, radnici poštanskog centra , kao i šalterski radnici imaju primanja između 32 000 RSD i 36 000 RSD. Što znači da je JAVNO PREDUZEĆE “POŠTA SRBIJE” palo na samo dno i da ono ima daleko manja primanja od onog proseka o kojem Gospdar Vučić govori. Najviše ispaštaju radnici jer rade sa manje ljudstva nego što je zapravo potrebno (ŠTO ZNAČI DA SE DODATNO OPTEREĆUJU), Jer Vrh pošte ne shvata da im niko neće raditi za ugovore u kojima im je plata 120 RSD po satu. Neki radnici pošte su se izjednačili sa Minimalnim primanjima u Srbiji. Zbog toga pitanje radnika pošte za gospodara i diktatora Vučića “Da li je to ta “Napredna” Srbija, koja kao ide “Brže, Bolje, Jače” ”? ili je to država u kojoj TVOJ BRAT ANDREJ otvara “ROJALEKSPRES” i preuzima poslove Pošte Srbije kako bi je dodatno uništio i unazadio?
DOSTA NAM JE TVOJIH LAŽI I TVOJIH OBEĆANjA!!

Ceo novembar prošle godine si na svim medijima hvalio da ćeš od otetih 10% radnicima
vratiti 5% i povećati plate za 7%! Zapravo urađeno je to da su nam plate povećane za 3%!!!

Dokle ćeš više da nas lažeš i da nas kradeš!?! Zato ti sa ovog mesta poručujemo : “Poštu ti ne damo, pošta pripada radnicima koji su je svojom krvlju izgradili kroz rad,a ne tebi i tvojim stranačkim pajacima. Pošta služi narodu, a ne tvom bratu i tebi!”
Za sam kraj tu je i poruka i za radnike Pošte koji još nisu izašli na ulice
”Do kad mislite da ćutite? Izađite na ulicu, podržite svoje kolege i pokažite da i
radnici pošte loše žive!! DOSTA SMO ĆUTALI!!!”

Pozdravljamo sve vas koji ste došli na ovaj protest i poručujemo vam “Svaki stanovnik u
Srbiji ima svog poštara, koji će ga obići!”

Comments

comments