Društvo

Radnici ustali i na jugu zemlje: Put Niš – Priština u blokadi sat vremena!

Nakon što su istekli svi rokovi koje su poverioci ŠIK Kopaonika iz Kuršumlije dali nadležnima da im isplate sva dugovanja za koje poseduju pravosnažne sudske presude, oni su sa građanima ove opštine na nešto vise od sat vremena blokirali državni put Niš – Priština, na izlazu iz Kuršumlije kod mesta Kosanička Rača. Policija je obezbeđivala i regulisala saobraćaj, ali nije ometala protestante u svojoj nameri.

Ovo je, prema njihovim rečima, samo prvi korak u daljoj radikalizaciji više puta najavljenog štrajka i blokade saobraćajnica. Kažu da će ukoliko im se problem ne reši, već za 7 dana ponovo blokirati pomenutu deonicu i ta blokada će trajati do ispunjenja zahteva.

Loading…

Potrošili su sve kredite i strpljenje koje smo imali. Godinama dozvoljavamo da se iz naše fabrike izvlače pare, a da mi svoja dugovanja za koja posedujemo pravosnažne sudske presude, ne možemo da naplatimo. Imali smo nekoliko bezuspešnih razgovora u ministarstvima, ali sem lažnih obećanja, ništa nismo dobili – kažu nezadovoljni poverioci.

Podsećaju da su gotovo svi građani koji su nekada sarađivali sa Kopaonikom sada na rubu egzistencije jer im zarađene pare nisu isplaćene, a država ćuti na činjenicu da svi imaju pravosnažna sudska rešenja.

PROČITAJTE JOŠ: POČELI DA VRBUJU I PO BOLNICAMA: POZIVNICE ZA VUČIĆEV MITING I U SPECIJALNOJ BOLNICI!

Ističu i da je država na ime pomoći ŠIK Kopaoniku dala oko 20 miliona evra, da je taj novac uzalud potrošen i da pri tome dug poveriocima nije isplaćen.

Pre nešto manje od mesec dana, poverioci ovog preduzeća su se okupili ispred zgrade Opštine Kuršumlija, a zatim prošetali do nekadašnje fabrike kako bi ukazali na svoj problem, koji do danas nije rešen.

PROČITAJTE JOŠ: VLAST SPREMNA NA NEKE USTUPKE, OPOZICIJA TRAŽI SMENU GOJKOVIĆEVE

Inače, na današnjem okupljanju nije bilo incidenata, ali je Hitna pomoć kuršumlijskog Doma zdravlja nekoliko puta intervenisala jer je pojedinim štrajkačima zbog velike vrućine pozlilo.

PROČITAJTE JOŠ: POBEDA RADNIKA PTT U BORBI PROTIV PUPS-OVE DIREKTORKE POŠTE!

(izvor: juznevesti.com)

Comments

comments