Društvo

“ŠAMAR” za Đukić – Dejanović: Slavice, prestani da zamajavaš roditelje i uradi nešto da zaista pomogneš!

Roditeljski portal “Bebac” uputio je otvoreno pismo ministarki zaduženoj za demografiju i populacionu politiku Slavici Đukić Dejanović i pozvao je da prestane da zamajava roditelje i da hitno inicira izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

PROČITAJTE JOŠ: ĐILAS PISAO MMF-U: KOMPANIJA KOJA JE KUPILA RTB BOR JE ISTO DRŽAVNA, SAMO KINESKA

“Rekli ste da žene kojima su smanjene plate po starom zakonu nisu dobijale ni toliko, a ako je to sve što imate da kažete na činjenicu da će roditelji podizati dete sa 1.000 dinara tokom porodiljskog bolovanja, treba smesta funkciju da prepustite nekome ko zaista razume probleme sa kojima se roditelji danas suočavaju”, navodi se u pismu.

“Bebac” podseća da je po starom zakonu žena koja je radila tri meseca, a potom ostala trudna, dobijala 100 odsto naknadu zarade, jer je i trudničko bolovanje ulazilo u obračun.

PROČITAJTE JOŠ: NISAM GLUP: SLAĐAN PROTESTUJE SVAKI DAN ISPRED SKUPŠTINE I PORUČUJE SRPSKIM VLASTIMA ŠTA MISLI!

“Danas će ista žena dobijati mnogo manju platu i kao neko ko se bavi ovom tematikom to biste morali da znate, kao što biste morali da znate da ovaj zakon nije usklađen sa Zakonom o radu i Međunarodnom konvencijom o zaštiti materinstva, da diskriminiše i dovodi na rub siromaštva veliki broj roditelja”, navodi se u pismu.

U pismu se ističe da Đukić Dejanović od stupanja na snagu novog Zakona nije odgovorila ni na jedan zahtev roditelja, a koristila je svaku priliku da ih ponižava i zamajava izgovorima i lažnim informacijama.

PROČITAJTE JOŠ: PRESUDA PROTIV BLATOIDA: STUDIO B MORA DA PLATI 120 HILJADA ZBOR POVREDE ČASTI!

(izvor: N1)

Comments

comments