Politika

Saša Paunović odlučio: Napušta DS i izlazi na izbore u Paraćinu

Predsednik opštine Paraćin i dosadašnji zamenik predsednika Demokratske stranke Saša Paunović saopštio je da je doneo odluku da istupi iz članstva i sa funkcija u toj stranci, dodajući da će na predstojećim lokalnim izborima u Paraćinu nastupiti na listi koju će činiti lica koja su i do sada učestvovala u radu njegove lokalne koalicije.

Podsetimo, Predsedništvo Demokratske stranke u subotu nije dalo saglasnost Saši Paunoviću, kao i članovima DS iz Paraćina, za izlazak na lokalne izbore.

U razumevanju sa rukovodstvom Demokratske stranke i uz uvažavanje stava članova stranke u Paraćinu, a posle okončanja procedure kroz koju sam pokušao da se izborim za drugačije, kompromisno rešenje, doneo sam odluku da istupim iz članstva Demokratske stranke i na taj način odstupim i sa svih dužnosti koje imam u Demokratskoj stranci, naveo je Paunović u saopštenju.

“Uz prihvatanje argumentacije o različitim izbornim uslovima u Paraćinu u odnosu na druge opštine, koja je izneta u unutarstranačkoj diskusiji, u Predsedništvu DS je preovladalo mišljenje da DS nije u mogućnosti da izmeni raniji stav o ovoj temi. U situaciji u kojoj sam morao da biram između stranke kojoj sam posvetio decenije života i ljudi za koje, sa kojima i zbog kojih sam godinama obavljao dužnost predsednika opštine, izabrao sam Paraćin. Paraćin pre Beograda. Prijatelje i komšije u gradu u kome sam rođen i odrastao i u kome želim da živim i u godinama koje dolaze, pre prestonice i “političke karijere u visokoj politici”. Ovu odluku ne donosim zato što sam prestao da verujem u ideje koje zastupa Demokratska stranka, čiji sam član bio dvadeset i osam godina, ili zbog bilo kakvog sukoba unutar DS, već upravo zato da DS ne bi trpela posledice mojih odluka u okviru saveza političkih stranaka kome pripada”, naveo je Paunović.

Dodao je i da članovi DS iz Paraćina koji će poći njegovim putem “sklanjaju se sa puta opozicionim političkim organizacijama u Srbiji i prestaju da budu problem i tema opozicione javnosti u pogledu “čistoće ideje” bojkota”.

Paunović kaže da će na predstojećim lokalnim izborima nastupiti na listi koju će činiti lica koja su i do sada učestvovala u radu njegove lokalne koalicije.

“Podrška opozicionih političkih organizacija, ukoliko je bude, biće dobrodošla, krajnji cilj za koji se borimo i dalje je isti. Ukoliko izostane, dovoljno će biti da sa te strane ne očekujemo smetnju. Demokratskoj stranci želim sve najbolje u daljoj borbi za modernizaciju i demokratizaciju života u Srbiji. Možda ćemo se nekad u budućnosti ponovo sresti”, zaključio je Paunović.

 

Izvor: N1

Comments

comments