Svet

Hakovana web stranica Ministarstva finansija i trezora BiH

Ministarstvo finansija i trezora BiH prijavilo je Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) i Obaveštajno-bezbednosnoj agneciji (OBA) da je hakovana stranica tog ministarstva, na kojoj su objavljeni neprimereni i uvredljivi sadržaji uz potpise i fotografije albanskih ekstremista.

Uz potpis “albanski hakeri” na sajtu su postavljeni grb OVK, zastava Albanije, karta “velike Albanije” i poruka protiv Srbije na engleskom jeziku “nema mira sa Srbijom – etnička Albanija”, a navedeno je i da je “Kosovo bilo i biće albanska zemlja, a ne srpska”.

“Srbija ima svoju zemlju i Kosovo ne pripada Srbiji. Srbi su samo slovenski narod i nemaju ništa zajedničko sa Albancima. Velika Albanija već postoji i mapa Balkana se promenila. Taj dan je već došao i svi Albanci će živeti u jednoj domovini. Živeli Albanci, živjela etnička Albanija! Ilirija”, objavljeno je na hakovanoj stranici ministarstva.

“S obzirom na to da se na veb stranici vredjaju druge države, njihovi predstavnici i narodi, uz preteće i uvredljive nacionalistčke poruke, ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda zatražio je hitnu istragu o ovom neprijatnom slučaju, a obaveštena je i kompanija koja održava server internet stranicu Ministarstva finansija i trezora BiH”, saopšteno je iz tog ministarstva.

 

Comments

comments