DruštvoZabava

Šest stvari koje rade baš, baš lenji ljudi

Objasnio bih vam šta je lenjost, al’ me mrzi.

Bolest novog doba uzima sve više daha, bilo da previše radimo pa kada se opustimo totalno nas zabole za sve, ili smo paraziti koji obožavaju da im se ugađa, lenjost je toliko pristutna da je nekad presmešna. U nekoj meri je neophodna, kako bi se drugačije odmorili, ali mnogo je situacija u kojima pomislite “dobro bre da li si ozbiljan?”. Nedavno sam bio kod drugara koji je dugih pet minuta pokušavao nogom da promeni kanal na daljinskom (koji je na stolu) jer ga mrzi da se pomera. Smejem se i ne verujem. Posle najdužih pet minuta u mom životu, lik me gleda i kaže “pa ne može jedan daljinski mene da zajebava”. Otišao sam, nismo se čuli od tad. Verovatno ga mrzi da zove, pošto ja baš i ne bih. Lista nasumičnih stvari koje samo ekstremisti ove jezive navike upražnjavaju:

Peru nož kažiprstom

Ustanu, stanu za sudoperu, sve je na dohvat ruke i oni puste hladnu vodu. Pritom ih mrzi da umokre ruke i KORISTE JEDAN PRST. Daj stavi ga na daščicu da i njega ubacim u sataraš, aman. Još ga nešto okreću, pa noktom vade ostatke hrane koji se zavuku između sečiva i drške. A kasnije jedu prstima jer je pribor prljav. Kada bi deterdženti zarađivali na takvima, verovatno bi se prodavalo desetak u 15 godina. I kupovali bi se u bočicama.

Tresu cigaru u sve osim piksle

Posađeni pikavci po celom stanu. Šta god da otvoriš- nađeš opušak. Zavale se na krevet, jedu keks i piju sok, pa kad isprazne kesu ili čašu – pretvore je u pepeljaru. Ona je tobože predaleko (2-3m od njih), stoji ili na prozoru ili pored kante u kuhinji. Bezbroj puta sam nakrenuo limenku piva punu pikavaca. Kreneš da uzmeš smoki “neeee, uzeo si nešto belo”, opet pikavac.

Zgužvaju rolnu papira u novu rolnu

Videh skoro na TV-u da je napravljen toalet papir sa razgradivim rolnama (baciš u šolju i ćao). Hvala nebesima! Kad vidim da su na držaču za toalet papir naređane dve, tri ispražnjene rolne, a čitava stoji na vodokotliću ili kadi, zapitam se čime se bave oni kad ih mrzi da bace rolnu u kantu. Da l’ rade na nekom tajnom zadatku, pa nemaju vremena ni da odu u wc kao ljudi, to mi je večita misterija.

Zaborave da ugase svetlo, pa gađaju prekidač

E ovo je već hardkor. Sve srede, raspreme krevet, operu zube, puste omiljeni film, nameste se i ušuškaju kad ono međutim… Par metara daleko od njih, na zidu stoji usamljeni plastični prekidač okrenut na gore. Onda kreće agonija, ZAŠTO SE DOBRIM LJUDIMA DEŠAVAJU LOŠE STVARI? Onda bes jer mora da se ustaje, pa se traži za drugim rešenjima. Što reče ovaj gore “pa ne može jedan predmet biti pametniji od mene”, i onda inat; sve što je na dohvat ruke treba da pogodi prekidač. Tu opstaju samo najjači, koji nisu bežali sa fizičkog i imaju u sebi sakrivenog Stojakovića. Preznojiš se dohvatajući pomagala, prođe pola filma a svetlo i dalje upaljeno. Do skoro sam mislio da je komšijin klinac histerični klinac koji baca sve po sobi, a on je zapravo samo zaboravan. Tantalove muke braćo.

Depiliraju samo ona mesta na kojima su im iscepane farmerke

Nemam baš neko objašnjenje za ovo, i iskreno drago mi je što nemam. Pa dobro bre žene, kupite obične farke. Zamislite dečko vam predloži da prespavate kod njega a vi u pečatima. Smeh.

Pišu skraćenice uvek i svuda

E brt evm kod raskrsnc. Eo, ti? Nmg včrs jbg. Daj druže snimi se, zovi me, šta god. Trebaju mi algoritmi za dešifrovanje tvojih skraćenica. Neće propasti svet niti ćeš propustiti ništa spektakularno ako dodaš par slova. Tvoje malo mnogima znači puno. Ode u poštu i napiše na koverti tipa Petr Petrvć ul. Knz Mlš 11000 Bg.

Kada bi dobili nagradu za lenjost, poslali bi nekoga da je preuzme umesto njih.

(izvor: noizz.rs)

Comments

comments