Društvo

“Severom Kosova upravlja mafija, Srbi se osećaju bezbednije čak i u Prištini”

Predsednica NVO Evropski pokret i nekadašnja poslanica u Skupštini Kosova, Rada Trajković rekla je večeras u Kraljevu da nijedno ubistvo u Severnoj Mitrovici do sada nije razrešeno i da severom Kosovom upravlja mafija. Ona je rekla da se nakon ubistva Olivera Ivanovića, mnogi Srbi osećaju bezbednije u Prištini nego u Severnom Kosovu.

U Kraljevu je sinoć održana tribina pod nazivom „Vera u Olivera – Ko ubija Kosovo“. Tribina je bila posvećena motivima i istrazi oko ubistva Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” u Severnoj Mitrovici, i tome da ni posle četiri meseca istrage, nema nikakvih pomaka.

PROČITAJTE JOŠ: SINIŠA OSTAVLJA PUSTOŠ: VLADA DAJE BEOGRADU 360 MILIONA ZBOG DUGOVA!

Učesnica tribine, Rada Trajković rekla je da je način vođenja istrage od starta pokazao da informacije cure prema Beogradu.

– Mnogi Srbi sa Kosova, a posebno mi iz enklava, slobodnije se osećamo u Prištini nego na severu Kosova. I to je ono što je najstrašnije – rekla je Trajković.

Još jedan od učesnika tribine Marko Jakšić, i jedan od troje odbornika Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” u Skupštini opštine Severne Mitrovice, rekao je da je pokušano da se istraga skrene u drugom smeru tako što će policajce koji su dodirivali čaure na mestu zločina, povežu sa ubistvom Olivera Ivanovića.

PROČITAJTE JOŠ: BRAVO ZA NS: GRAĐANSKI POKRETI ODOLEVAJU POKUŠAJIMA SNS-A DA UNIŠTI GRAD!

– Obe strane vode istragu, i to rade traljavo. I kao da jedni drugima pomažu da se ubica i nalogodavac ne otkriju – rekao je Jakšić.

Nenad Radosavljević, vlasnik RTV MIR iz Leposavića rekao je da sloboda kretanja na KiM nije na nivou koji se očekivao.

On je rekao na tribini u Kraljevu, da se očekivalo da će se situacija vremenom smiriti i da će nasilje nestati, ali da su oni koji to ne žele, još uvek na Kosovu i Metohiji.

PROČITAJTE JOŠ: MINISTRI SINIŠA I MAJA: DOKAZ DA SNS JOŠ BRŽE I JAČE RADI NA UNIŠTAVANJU SRBIJE!

(izvor: blic.rs)

Comments

comments