Politika

LAŽ: Siniša, o kojih 100 kilometara vodovoda ti pričaš?

“Oko sto kilometara nove primarne i sekundarne vodovodne i kanalizacione mreže je urađeno ovde u Barajevu.“

Tanjug, 30. 1. 2018.

Obilazeći radove na asfaltiranju puta u naselju Baćevac u Barajevu, gradonačelnik Beograda Siniša Mali pohvalio se uspehom u izgradnji infrastrukture u ovoj opštini, u poslednje četiri godine, pa je tako, između ostalog, rekao da je u tom periodu urađeno oko 100 kilometara primarne i sekundarne vodovodne i kanalizacione mreže.

Podaci Javnog komunalnog preduzeća „Beogradski vodovod i kanalizacija“, međutim, pokazuju da je od 2014. godine, od kada Siniša Mali vodi Beograd, do kraja prošle godine na teritoriji Barajeva izgrađeno ukupno 58.405 metara, odnosno 58,4 kilometara vodovodne mreže.

„Od početka 2014. godine do kraja 2017. godine položeno je od strane JKP BVK ukupno 11.282 m vodovodne mreže. U istom periodu, od strane ostalih investitora i izvođača položeno je ukupno 47.123 m vodovodne mreže“, odgovorili su nam u JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“.

Takođe, prema njihovim podacima, za poslednje četiri godine u Barajevu nije postavljen nijedan kilometar kanalizacione mreže čime se Siniša Mali, takođe, pohvalio, predstavljajući rezultate gradske i opštinske vlasti.

To, praktično znači da je on u svojoj računici dodao 41,6 izgrađenih kilometara vodovodne i kanalizacione mreže, koji ne postoje u evidenciji ovog javnog gradskog preduzeća.

Od gradske uprave nismo dobili odgovore kojim podacima se Mali vodio kada je izjavio građani Barajeva više nisu u zapećku, zato što su za vreme njegovog mandata dobili čak stotinu kilometara vodovodne i kanalizacione mreže.

(izvor: istinomer.rs)

Comments

comments