Društvo

Siniša za sobom ostavlja pustoš! Vlada daje Beogradu 360 MILIONA da POKRIJE MINUS!

Vlada Srbije iz budžetskih rezervi izdvojila je za potrebe grada Beograda 360 miliona dinara, objavljeno je u “Službenom glasniku”.

Novac iz tekuće budžetske rezerve biće raspoređen Ministarstvu finansija, na ime transfera gradu Beogradu za izvršavanje obaveza, usled smanjenog obima prihoda gradskog budžeta.

PROČITAJTE JOŠ: DIKOVIĆ NASTAVLJA DA SE SVETI OFICIRU KOJI JE ŠTITIO SEBE I PORODICU OD SNS-OVIH BOTOVA!

Finansijsku pomoć gradu Beogradu od 90 miliona dinara Vlada Srbije je odobrila u martu ove godine, a i nekoliko puta prošle godine je gradskom budžetu doniran novac iz budžetskih rezervi.

Za otvaranje Narodnog muzeja – 38 miliona

Vlada Srbije donela je rešenje kojim se iz budžetskih rezervi opredeljuje 38.080.000 dinara kako bi se pokrili troškovi organizacije svečanosti povodom otvaranja rekonstruisane zgrade Narodnog muzeja u Beogradu, a za potrebe grada Beograda izdvojeno je 360 miliona dinara, objavljeno je u “Službenom glasniku”.

PROČITAJTE JOŠ: SAŠA PAUNOVIĆ: UPOZNATI EVROPU SA MANIPULACIJAMA SNS-A I MEDIJSKIM MRAKOM

Građevinski radovi na muzeju su završeni pa će, kako je ranije najavljeno, muzej biti otvoren 28. juna, na Vidovdan.

Beograđani i posetioci glavnog grada postavku u tom muzeju (na slici ispod) nisu bili u prilici da vide 15 godina, koliko je muzej zatvoren.

Direktorka Narodnog muzeja Bojana Borić Brešković je ranije rekla da će u atrijumu rekonstruisanog muzeja biti arheološki deo, na prvom spratu nacionalna kultura i umetnost, kao i umetnost 18. i 19. veka, a na drugom spratu umetnost 20. veka i strana kolekcija.

Vlada Srbije je donela i rešenje o upotrebi sredstava iz tekuće budžetske rezerve u iznosu od 6.500.000 dinara za raspisivanje opšteg javnog i anonimnog konkursa za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju nove zgrade Ansambla “Kolo”.

PROČITAJTE JOŠ: KRAGUJEVČANI NISU POPUSTILI PRED VULINOM!

(izvor: N1)

Comments

comments