Društvo

SKANDAL: Direktorka javnog preduzeća i njena svekrva dobile stanove za socijalne slučajeve, a u njima ČAK NI NE ŽIVE!

Vladajuća koalicija SNS i SPS u Valjevu odbila je da raspravlja o reviziji dodeljenih gradskih stanova za socijalne slučajeve, iako jedan od tih stanova koristi direktorka JKP “Vidrak” Jelena Kalat (SNS), kako tvrde nezavisni odbornici.

Nezavisni odbornici valjevske Skupštine Snežana Spajić i Rafailo Mitrović zatražili su da gradski parlament raspravlja o reviziji ranije dodeljenih stanova socijalnog stanovanja, smatrajući da su pojedini stanovi koje je Grad Valjevo ranije davao na korišćenje izbeglicama, raseljenima i najsiromašnijim građanima sada zloupotrebljeni.

PROČITAJTE JOŠ: IMAO SAM NESREĆNO DETINJSTVO, MORAO SAM I U ŠKOLU DA IDEM: 20 BISERA PO KOJIM PAMTIMO TOMISLAVA NIKOLIĆA!

Naime, po podacima poverenika za informacije od javnog značaja u koje je “Blic” imao uvid, na spisku korisnika jednog od socijalnih stanova nalazi se i ime Jelene Kalat, koja je kao kadar SNS u junu postavljena za v.d. direktora JKP “Vidrak”, koje se bavi gradskom čistoćom, grobljanskim uslugama i parking servisom i jedno je od retkih gradskih JKP koje posluje profitabilno.

Pre odlaska u “Vidrak” ona je bila koordinator službe za pravne i ekonomsko-finansijske poslove Doma zdravlja, u kojem joj radi i suprug, tako da je, kako smatra opozicija, “jasno da s obzirom na materijalni status više ne pripada kategoriji socijalno ugroženih”.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): DRUGI KOSOVSKI BOJ NIJE NIŠTA PREMA GLUPOSTIMA KOJE JE IVONA JEVTIĆ IZVALJIVALA U DNEVNIKU!

– Međutim, vladajuća većina je odbila da raspravlja o našem predlogu. S druge strane, po našim saznanjima, Jelena Kalat ne samo da više nije među socijalno ugroženima licima nego u tom socijalnom stanu više i ne živi. Ipak, pošto zvanični podaci Grada govore da je i dalje korisnik, želeli smo da znamo zašto socijalni stan nije vratila Gradu? Neophodno je da Grad izvrši reviziju, jer su na ovaj način oni zloupotrebljeni – smatraju nezavisni odbornici Spajić i Mitrović iz Valjeva (na slici ispod).

U zgradi u kojoj se nalaze stanovi, stanari koje smo pitali da li im je komšinica Jelena Kalat nisu znali da li je stan na kome se vodi prazan ili se izdaje. Pored te jedinice je još jedan, koji je dodeljen Nevenki Kalat, svekrvi Kalatove, ali komšije kažu “da nju nisu videli duže vreme”.

Jelena Kalat nije odgovorila na pozive “Blica” da odgovori na pitanja da li i dalje živi u stanu socijalnog stanovanja.

Grad ima 77 stanova

Socijalnih stanova u vlasništvu Grada ima 77 i zidani su za smeštaj najsiromašnijih i izbeglih sa prostora bivše Jugoslavije. Prema podacima poverenka za informacije od javnog značaja, 74 stana se izdaju u zakup po ceni od 1,20 evra po kvadratu, dok korisnici 11 stanova koji imaju status ugroženih lica plaćaju samo mesečne komunalije.

PROČITAJTE JOŠ: OTKRIVANJE AFERE JE HRABROG LEKARA KOŠTALO MNOGO, ALI JE PAKAO PROŠAO I NJEGOV SIN!

(izvor: blic.rs)

Comments

comments