Društvo

“Slučaj Handanović”: Naprednjaci se prave ludi, a Aja Jung pobedila – “Ne znam ko je on ni čemu služi CEBEF”!

Sa naslovom „Šta kaže SNS Apel 1.000 za novog Pink direktora ustanove kulture grada?“, na našu redakciju stiglo je saopštenje Saveta za kulturu Srpskog pokreta Dveri u kojem stoji da je krug beogradskih umetnika zapanjeno primio vest da će hitmejker Damir Handanović u narednom periodu organizovati festivale elitne kulture To su, podsetimo, Fest, Bemus, Belef, Sofest ali i doček Nove godine u prestonici.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) “PRETE NAM UBICE IVANOVIĆA, PRONAŠLI SMO VEZU IZMEĐU VLASTI I TAJKUNA!”

Međutim, većina sagovornika koje smo juče pokušali da kontaktiramo nisu bili u mogućnosti da prokomentarišu postavljenje novog direktora. Slobodan Nakarada, direktor Muzeja savremene umetnosti, nije bio u ovoj instituciji zbog radnih obaveza. Glumca i direktora Beogradskog dramskog pozorišta Slobodana Ćustića smo dobili u momentu kada je kretao na službeni put ali je obećao da će danas moći da nam da svoj komentar, a Bojana Borić Brešković, direktorka Narodnog muzeja u Beogradu, nije mogla ništa da nam kaže jer je u velikoj gužvi zbog tekućih obaveza oko institucije koju vodi, zato što nije u materiji, ne zna dovoljno o svemu, te i ne može da iskaže validan stav. Glumac i direktor UK Vuk Karadžić Svetislav Bule Goncić (na slici ispod) nije želeo da komentarište novog direktora CEBEF-a. Kaže da je o tome nešto čuo na televiziji ali da ga to uopšte ne zanima.

– Apsolutno me ne zanima. Imam dovoljno svojih problema. Ne znam gde sam, niti znam ko je taj čovek. Nikad u životu nisam čuo za njega jer se ne bavim tom scenom.

PROČITAJTE JOŠ: POSTIGNUT DOGOVOR: OPOZICIONI SAVEZ SE OSNIVA 20. JULA, POZNATI I ČLANOVI!

Na potpitanje zar ne bi trebalo da ga kao radnika u kulturi zanima ko je na čelu CEBEF-a, Svetislav Goncić je bio izričit da ne želi da komentariše i da ga pitanjima bespotrebno uvlačimo da o tome zauzima bilo kakav stav.

Jedino je direktorka Beogradskog festvala igre Aja Jung odgovorila. Ona smatra da je CEBEF kao telo nepotreban, a što se tiče njegovog novog direktora Damira Handanovića (na slici iznad), kratko je prokomentarisala:

– Ja ne znam ko je Damir Handanović. Ne znam ni ko je bio pre njega na čelu CEBEF-a, a ne znam ni čemu služi CEBEF. Smatram da svi festivali moraju imati sopstvene kapacitete za selekciju, organizaciju i produkciju – konstatovala je Aja Jung.

PROČITAJTE JOŠ: “KUBUROVIĆ TUMAČI IZVEŠTAJ VENECIJANSKE KOMISIJE KAO TOPALOVIĆI PANTELIJIN TESTAMENT”

(izvor: danas.rs)

Comments

comments