Društvo

SMEŠNO: Udruženje promenilo Statut SAMO DA BI DRAGICA postala član?!

Dragica Nikolić, supruga bivšeg predsednika Tomislava Nikolića, po sadašnjem Statutu ne može biti izabrana za počasnu članicu Udruženja likovnih umetnika Srbije.

Podsetimo, pre dva dana portal Kaleidoskop koga su preneli i ostali mediji objavio je da je Dragica Nikolić izabrana za počasnog člana ULS-a. Da bi dobila tu titulu, neophodno je ili da za njeno imenovanja glasa Skupština ULUS-a koju čine svi članovi ili promena Statuta. Upravo ovu drugu soluciju predložio je predsednik Upravnog odbora ULUS-a, slikar Miroslav Lazović koji je oslikavao Crkvu u Bajčetini čiji je ktitor bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić, suprug Dragice Nikolić.

U kratkom razgovoru, profesor Lazović je poručio da je Dragicu Nikolić predložio Upravni odbor zbog njenog doprinosa i pomoći ovom udruženju, a na potpitanje da li je održana sednica Skupštine na kojoj bi bilo potvrđeno njeno imenovanje nije želeo da odgovara. Za sva dodatna pitanja rekao je da možemo po odgovore doći u Udruženje likovnih umetnika Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: NAMEŠTALJKA? POJEDINI MEDIJI PRENELI VEST O HAPŠENJU ĐURIĆA I PRE SAMOG HAPŠENJA!

Na sajtu ULUS-a pre nekoliko dana objavljen je poziv Upravnog odbora na sednicu Skupštine kako bi, između ostalog, bile usvojene izmene Statuta.

Kako se navodi, izmenama Statuta bio bi promenjen i način prijema počasnih članova Udruženja i o njima bi se izjašnjavao samo Upravni odbor umesto Skupštine ULUS-a.

U još aktuelnom Statutu navodi se da počasni član ULUS-a može postati svaki građanin Republike Srbije i strani državljanin, koji svojim angažovanjem značajno doprinosi ugledu i funkcionisanju ULUS-a, a da odluku o prijemu počasnih članova donosi Skupština ULUS-a, na predlog Upravnog odbora ULUS-a.

Novi statut je predložio upravo Upravni odbor ovog Udruženja na čelu sa Lazovićem kome je Tomislav Nikolić kao predsednik otvorio samostalnu izložbu 2015.

PROČITAJTE JOŠ: ACA SRBIN: UHAPSILI I PREBILI MU SARADNIKA, A ON PRETI PRAZNIM REČIMA!

Kako se navodi, član 12. Statuta menja se i glasi: „Odluku o prijemu počasnih članova ULUS-a donosi… Upravni odbor ULUS-a. Počasnom članu se dodeljuje Povelja i Plaketa ‘Cvijeta Zuzorić’“.

Ukoliko bude doneta odluka o promeni Statuta o prijemu Dragice Nikolić, ali i ostalih počasnih članova u ovo udruženje, glasaće sedam članova umesto Skupštine ULUS-a koju čine svi članovi ovog Udruženja.

Skupština ULUS-a zakazana je za 14. april kada će, između ostalog, javnost dobiti odgovor na pitanje da li će supruga bivšeg predsednika i zvanično postati počasna članica.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO, VIDEO) VODA GUTA BEOGRAD NA VODI!

ULUS je formiran 1919, a njegovi članovi su bili i Uroš Predić, Đoka Jovanović, Simeon Roksandić, Milan A. Milovanović, Branka Popović, Paško Vučetić, Ljubomir Ivanović, Beta R. Vukanović, Ana V. Marinković, Stevan Milosavljević, Kosta Miličević….

(izvor: insajder.net)

Comments

comments